Hans Jørgen og Andreas Fosse ser fram til å være med på JournalismAI Fellowship.

Kunstig intelligens

E24 deltar i  internasjonalt KI-program

– Muligheten til å knytte nettverk på tvers av store og mindre nyhetsorganisasjoner fra hele verden gjør dette programmet unikt, sier E24s KI-leder.

Publisert Sist oppdatert

Sammen med flere internasjonale nyhetsmedier er E24 valgt ut som én av 22 deltakere i JournalismAI Fellowship for 2024, forteller næringslivsavisen i en pressemelding.

Fra E24-redaksjonen skal redaksjonell utvikler Hans Jørgen Ro og KI-leder Andreas Fosse jobbe sammen med Detroit Free Press og Gannett, som eier USA Today og en rekke amerikanske lokalaviser, og kanadiske Globe and Mail om et verktøy for å oppdage uregelmessigheter i eiendomsdata.

Nye muligheter

– Dette er et utrolig spennende prosjekt. Kunstig intelligens (KI) er godt egnet til å finne avvik i data, og de siste års sprang i kapasiteten til store språkmodeller skaper nye interessante muligheter, sier Fosse.

– Bolig er et populært stoffområde blant våre lesere, så vel som hos amerikanske og kanadiske, så det var lett å bli enige om at dette er et godt sted å starte. Samtidig håper vi at verktøyet vi lager, kan brukes på ulike datasett i fremtiden, og at det vil hjelpe oss å finne saker vi ellers ikke hadde kommet over, fortsetter han.

JournalismAI er et globalt initiativ drevet med støtte av London School of Economics og Google News Initiativ med mål om fremme ansvarlig bruk av og innovasjon innen KI for nyhetsmedier globalt. 

40 personer fra 22 organisasjoner fra 18 land organisert i syv grupper er valgt ut til årets program. Nesten 300 søknader kom inn. Bloomberg, The Economist, Al Jazeera, Washington Post, DPA, AFP, News UK, The Indian Express er blant noen av organisasjonene som i tillegg er med i programmet. 

Anerkjente Knight Lab ved Northwestern University har vært med på å velge ut deltakerne.

Nytte for flere

– Det er spennende å få innsikt i hvordan andre mediehus rundt i verden ser på og tar i bruk KI. Med tekniske løsninger som dette kan utvikling i et mediehus raskt gi nytte for flere, så samarbeid er noe alle tjener på, sier reaksjonell utvikler Ro.

Målet er å komme ut av programmet med et verktøy som i redaksjonen raskt blir ansett som uunnværlig i jakten på gode nyhetssaker, både raskere løp og som innganger til undersøkende prosjekter, skriver E24.

– Muligheten til å knytte nettverk på tvers av store og mindre nyhetsorganisasjoner fra hele verden gjør dette programmet unikt. KI er en teknologi som utvikler seg i en rasende fart, og vi som nyhetsmedier er avhengig av å være på ballen. Det er mange etiske problemstillinger knyttet til KI, og teknologien kommer med all sannsynlighet til i stor grad å endre økosystemet for informasjon, sier Fosse.

Han mener derfor at er det utrolig viktig å ha foraer med ulike perspektiver, erfaringer og ideer for hvordan vi angriper dette.

– KI er en revolusjon for verktøykassa til journalistikken, og her tror jeg vi som medier kun er i startfasen. Målet er at dette samarbeidet kan ta oss et godt stykke lenger, fastslår Fosse.



Powered by Labrador CMS