Thor Gjermund Eriksen. Foto: Kathrine Geard

Tause om bud på Edda

A-pressen og Berner Gruppen er forsiktige med å antyde noe som helst om forpliktende bud på Edda Media.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Edda Medias eier, Mecom Group, vurderer nå å selge virksomheter i Tyskland for å bedre sin dramatiske gjeldssituasjon. En slik løsning kan gjøre et Edda-salg mindre aktuelt.

– Dette har vi ingen kommentar til nå, er alt Thor Gjermund Eriksen, konserndirektør og kommunikasjonsansvarlig i A-pressen, er villig til å si om saken.

Eriksen ønsker verken å besvare spørsmål om når A-pressen eventuelt vil legge inn et formelt bud på Edda Media eller om konsernet er blitt møtt med strengere krav til egenkapital i forbindelse med finansieringen av et bud.

– Har dårlig tid

Konsernredaktør John Arne Markussen er sentral i Berner Gruppens arbeid med å snekre sammen et bud på Edda.

– Mecom har en finansiell utfordring. De har et gjeldsproblem som må håndteres, og de har dårlig tid på seg. Jeg tror at det hele tiden har ligget i kortene at mange i Mecom-systemet vil unngå å selge Edda Media. De vil nok forsøke å se helheten og vurdere om det er fornuftigere å selge noe annet, hvis de finner kjøpere og gode løsninger, sier Markussen.

Ulike løsninger

Han oppfatter at Mecoms hovedfokus i dag ligger på kontinentet, hovedsakelig i Nederland.

– Men selskapet er i en så presset situasjon at de har behov for å finne en løsning på gjeldsproblemene sine. Da vurderer de nok ulike løsninger, og det skjer i disse dager, framholder Markussen.

– Når kan vi vente et endelig bud på Edda fra Berner Gruppen?

– Berner Gruppen har lagt inn et bud på Edda Media.

– Et forpliktende bud?

– Vi har lagt inn et bud, og jeg vil ikke utdype det ytterligere. Men det er naturlig at man tar noen forbehold når man legger inn et bud.

– Har dere fått gjennomført en due diligence av Edda, altså en gjennomgang av selskapets økonomiske og juridiske forhold, slik A-pressen fikk anledning til før jul?

– Det vil jeg ikke kommentere, svarer Markussen.

Polaris på banen

I desember ble det kjent at Polaris Media vurderer å gå sammen med Berner Gruppen om et bud på Edda Media. Et halvt år tidligere gjorde konsernsjef Per Axel Koch det klart at Polaris kunne tenke seg å kjøpe virksomheten til Edda i Møre og Romsdal, med Sunnmørsposten og Romsdals Budstikke i spissen.

Det har vært møter mellom Berner Gruppen og Polaris Media, uten at det har ført fram til noen konklusjoner.

Powered by Labrador CMS