En domstol i Kairo konkluderte mandag med at kvinnene hadde krenket offentlig moral.
En domstol i Kairo konkluderte mandag med at kvinnene hadde krenket offentlig moral.

Kvinnelige influensere dømt til fengsel i Egypt

Krenket offentlig moral.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Fem kvinnelige egyptiske influensere er dømt til to års fengsel for å ha krenket offentlig moral. Menneskerettighetsforkjemper er bekymret for utviklingen.

Dommene mot Haneen Hossam, Mowada al-Adham og tre andre kvinner kom etter at de har delt videoer på appen Tiktok.

En domstol i Kairo konkluderte mandag med at kvinnene hadde krenket offentlig moral og ila dem bøter tilsvarende opptil 200.000 kroner hver – i tillegg til fengselsstraffene.

Hossam ble pågrepet etter å ha oppfordret jenter til å tjene penger ved å samarbeide med henne på appen, mens Adham ble senere pågrepet for å publisert sarkastiske videoer på Tiktok og Instagram.

Dommene synliggjør et sosialt skille i det muslimske landet, knyttet til hva som utgjør individuelle friheter og sosiale normer.

Menneskerettighetsadvokat Tarek al-Awadi mener pågripelsene av kjente influensere viser hvordan det egyptiske samfunnet strever med innvirkning den teknologiske utviklingen har på samfunnet.

– Uansett hva man mener om innholdet jentene lager, kan det ikke være grunn nok til å bli fengslet, sier al-Awadi, som påpeker at dommene fortsatt kan bli anket videre opp i det egyptiske rettssystemet.

Powered by Labrador CMS