Eiliv Frich Flydal (37) fra Dagbladet, Markus Tobiassen (30) fra Dagens Næringsliv og Runa Victoria Engen (33) fra NRK. Foto: Handout fra VG

VG kaprer Skup-vinner

Ansetter toppjournalister fra DN, NRK og Dagbladet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

VG har i dag ansatt journalistene Runa Victoria Engen (33) fra NRK, Markus Tobiassen (30) fra Dagens Næringsliv og Eiliv Frich Flydal (37) fra Dagbladet.

Det melder avisen i en pressemelding.

– Vi er strålende fornøyd med ansettelsen av tre svært dyktige journalister. Eiliv, Runa og Markus har høye ambisjoner på vegne av nyhetsjournalistikken og de lager journalistikk som setter fotavtrykk, sier nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken i meldingen.

Den mest oppsiktsvekkende signeringen er Markus Tobiassen som nylig vant årets Skup-pris sammen med kollega Kjetil Sæter i Dagens Næringsliv.

Han ble «hodejaget» til jobben, bekrefter Tobiassen til Journalisten.

– VG kom til meg med et tilbud som hørtes veldig spennende ut, sier han.

Tobiassen går inn i dagsordenavdelingen i VG som blant annet har stått bak Tolga-saken, og flere andre store saker de siste årene.

– Jeg har dekt VG som journalist helt tilbake til de opprettet dagsordenavdelingen. Både resultatene man har sett utad, og det jeg har hørt om miljøet internt, har vært veldig imponerende. Både hvordan de jobber, men kanskje like viktig hvem er og hva slags miljø de har, forklarer Tobiassen om hvorfor han takket ja til jobben.

Eiliv Frich Flydal fra Dagbladet har blant annet vunnet to Skup-diplomer og Dataskup-prisen. Han har jobbet i Dagbladet i 13 år.

– Det var en sjanse jeg ikke kunne si nei til, sier Flydal til Medier24 om VG-jobben.

Runa Victoria Engen har koordinert krimdekningen i NRK og har stått bak en rekke saker som har satt dagsorden de siste årene, ifølge pressemeldingen.

– Å forlate NRK nå er egentlig galskap, men dette tilbudet fra VG var så fantastisk at jeg ikke kunne gjøre noe annet, sier Engen til Medier24.

De tre signeringene blir godt tatt imot i VG.

– Grundig bakgrunnssjekk viser at de også er særs hyggelige folk, så da gleder vi oss til å ønske dem velkommen på VG-huset, sier Bakke Håndlykken i pressemeldingen.

Flydal og Engen skal jobbe med løpende nyheter i VGs nyhetsavdeling.

Powered by Labrador CMS