Riise, Baardsen og NRK

Pengekrangelen utvides til PFU.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Disse tre sakene kan du se direkte på nett-tv fra klokka 09.30

Elden mot NRK: Da John Arne Riises rettstvist mot sin tidligere agent Einar Baardsen raste i begynnelsen av høsten, uttalte partene seg hyppig til mediene.

Ett av disse intervjuene er nå klaget inn for PFU av Baardsens advokat John Christian Elden.

Rundlurt

Etter den første dagen i retten tar NRK tak i Riise og intervjuer ham om rettssaken. Dette skjer uten at Baardsen får komme med sin versjon av saken. Riises tidligere agent mener han burde ha fått og at NRK brøt god presseskikk da de ikke ga ham mulighet for samtidig imøtegåelse.

– Fordi han var flink å prate, han var flink til å manipulere og overtale meg til å tro på det han sa. Jeg er ferdig med saken, nå vil jeg bare glemme driten, var blant det Riise sa til Dagsrevyens reporter den gang.

Feil

Baardsen reagerer videre på påstandene som innannonserte innslaget i Dagsrevyen. Han mener det ikke er dekning for disse i selve reportasjen.

– John Arne Riise hadde en strålende landskamp sist. I dag kom han på banen i en annen type oppgjør, sa Knut Olsen og henvendte seg til Pål Gordon Nilsen som fortsatte: – Som vitne i bedragerisaken mot Einar Baardsen, og i retten i dag sa Riise at han ble rundlurt av sin tidligere agent.

NRK avviser klagen og mener innslaget handler om Riises meninger og at disse gjengis og dokumenteres i innslaget. Dagsrevyens representanter skriver videre i tilsvaret at det ikke slås fast at Baardsen rundlurte Riise, men at det er essensen i Riises vitnemål samme dag som gjengis.

NRK skriver at Baardsens kom grundig til orde gjennom reportasjer i dagene før rettssaken tok til.

Kamp

Sydvaranger Gruve AS mot Klassekampen: Sydvaranger Gruve reagerer på en reportasje Klassekampen hadde om hva som ville skje med villaksbestanden dersom selskapet får tillatelse til ytterligere utslipp av kjemikalieholdig slam i Bøkfjorden.

Sydvaranger klager på at selskapet ikke ble kontaktet for samtidig imøtegåelse. Selskapet reagerer også på at valg av kilder som var klart negative til økt utslipp.

Det er for øvrig tre klager mot Klassekampen som skal behandles i årets første PFU. De to andre klagerne er Human Rights Service og Hege Storhaug.

Rein

Norske Reindriftsamers Landsforbund (NRL) mot NRK (Spekter): NRL mener de burde fått mulighet til å imøtegå det de anser som sterke beskyldninger mot reindriften. NRL mener at representanter for næringen ikke får komme til orde og at NRK stigmatiserer reindriftsnæringen.

Powered by Labrador CMS