Tormod Utne starter i Norsk Presseforbund fra høsten.

Mediefolk:

Tormod Utne er PFUs nye rådgiver

Kommer fra jobb som førstelektor ved Høgskulen i Volda.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I dag jobber Tormod Utne som førstelektor ved Høgskulen i Volda, men i august blir han rådgiver i Norsk Presseforbund. Utne tar over etter Ingrid Nergården Jortveit, som har fått innvilget to års permisjon for å jobbe ved journalistutdanningen på Oslo Met.

Utne ser frem til å starte i den nye jobben, uttaler han i en pressemelding fra Norsk Presseforbund.

– Det å jobbe for en best mulig standard på en fri og uavhengig presse ser jeg på som svært meningsfullt og noe jeg gleder meg veldig til å ta fatt på. I mine øyne er det noe av det mest meningsfulle jeg kan få arbeidet med, og er veldig glad for å få brukt bakgrunnen og kompetansen min på dette, sier Utne.

Han har i tillegg til Trønderbladet hatt redaktørroller i Nettavisen, TV 2 og Sunnmørsposten fram til 2015. Siden den gang har han undervist journaliststudenter på avis- og nett-bacheloren i Volda, og forsket på digital journalistikk.

Generalsekretær i Norsk Presseforbud, Elin Floberghagen, er fornøyd med å få Utne med på laget.

– Han har lang erfaring fra bransjen, både fra nasjonale, regionale og lokaler medier. I tillegg har han høy digital kompetanse og ikke minst har han de siste årene jobbet med spennende utviklingsprosjekter ved Høgskolen i Volda. Vi ønsker ham varmt velkommen til presseforbundet, uttaler Floberghagen i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS