Mediefolk:

Elise Kvien blir programleder for God Morgon, Sogn og Fjordane. Det er hun ganske stolt over.

Elise Kvien blir NRK Vestlands nye morgenstemme

– Har brent for å lage radio hele tida.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Elise Kvien (23) har fått fast jobb i NRK Vestland, og skal lede morgensendingene på radio, i God Morgon Sogn og Fjordane.

– Det er utrolig stas. Det er veldig surrealistisk på en måte, for ting har gått så fort. Jeg føler meg veldig heldig, sier Kvien til Journalisten.

Hun blir programledermakker med Stian Sjursen Takle.

– Ingen drøm for stor

Hun kommer fra Vartdal i Ørsta, var nynorskpraktikant i NRKs Nynorsk mediesenter i 2018-2019, og hadde praksis i P3 Nyheter på Tyholt etter det. Nå jobber hun i et vikariat i NRK Nyheter, for Dagsnytt og Alltid Nyheter på Marienlyst.

– Vi som vikarer går fra kontrakt til kontrakt, og det er vanskelig å ikke vite hva framtida bringer hele tida. Derfor er det også veldig deilig å få fast jobb, sier Kvien, og innrømmer at hun er ganske stolt over den nye jobben.

– Jeg har fått til mye på kort tid, hovedsakelig fordi jeg har brent for det å lage radio hele tida. Ingen drøm er for stor! Jeg er først og fremst stolt av meg selv, men hadde heller ikke klart det uten alle som har støtta meg.

Fra 1. april er hun å høre for lyttere i Sogn og Fjordane-delen av det nye fylket Vestland. På sikt blir det trolig mer samarbeid mellom de to tidligere distriktskontorene.

Styrte hele radioen alene

Kvien setter stor pris på at hun fikk være på Nynorsk mediesenter, som ble en øyeåpner for henne med tanke på språket, men også et springbrett inn i NRK.

Hun begynte med radio da hun studerte markedsføring og ledelse ved NTNU i Ålesund, der hun hadde fast sendetid i Radio Ålesunds ettermiddagssending hver onsdag, i tillegg til å vikariere i morgen- og ettermiddagssendingene andre dager.

– Det har vært gull verdt for meg å jobbe i lokalradio. Lokalmediene er et springbrett for journalister. En lærer seg så mye med så få ressurser, sier hun.

Tre somre på rad styrte hun hele radioen alene. Da starta hun dagen med morgensending, så dro hun ut og var reporter etter en kjapp lunsj, så var det tilbake i studio for å lage ettermiddagssending.

– Det var veldig, veldig lange dager og utrolig hektisk. En stor utfordring, men også kjempespennende.

Powered by Labrador CMS