2 mot 1 er litt urettferdig, sa statsminister Erna Solberg (H) etter statsministerdebatten på VGTV med Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum (f.h.) og Ap-leder Jonas Gahr Støre.

Bråk om to mot én i statsministerdebatt

Statsministeren er skeptisk.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Dueller bør være dueller, sa statsminister Erna Solberg (H) etter VGTV-debatten mandag. Men allerede søndag blir det to mot én på nytt.

Solberg møter nemlig Jonas Gahr Støre (Ap) og Trygve Slagsvold Vedum (Sp) enda en gang når TV 2 inviterer til statsministerdebatt i Arendal søndag kveld.

Den sittende statsministeren møtte statsministerkandidatene fra rødgrønn side i VGTVs statsministerdebatt mandag. Rett etter sending uttalte hun at hun oppfattet opplegget som en smule skjevt:

– Jeg tenker at det var litt urettferdig med to mot én. Det er jo sånn at dueller bør være dueller. Når man har ett regjeringsalternativ på den ene siden og ett på den andre siden, så bør det egentlig være jevnbyrdig, sa Solberg til VGTV.

Statssekretær Rune Alstadsæter (H) ved Statsministerens kontor sier til Aftenposten at han tror seerne merker seg at det blir to mot én.

– Jeg registrerer at venstresiden må stille med to kandidater for å møte Erna. Men det blir ujevne lag når de stiller med to, fordi de ikke blir enige om hvem som er deres statsministerkandidat, sier Alstadsæter.

Nyhetsredaktør i TV 2 Karianne Solbrække sier de har diskutert problemstillingen nøye og landet på at det blir en «duell» med alle tre statsministerkandidater.

Men TV 2 har delt opp TV-sendingen i flere bolker, slik at det kun er i den siste sekvensen at alle tre deltar samtidig.

Powered by Labrador CMS