VG strammer inn på reiser og overtid

Krigen i Ukraina:

VG har brukt millioner på Ukraina-dekningen

Nå må redaksjonen stramme inn.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

VGs dekning av Ukraina har kostet mediehuset mange millioner, det forteller nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken til Journalisten.

Selv om redaksjonen nå har fått beskjed om å spare på overtid og reiser mener Håndlykken det ikke vil gå ut over den fremtidige dekningen av krigen.

Kampanje skrev først om innstrammingen i VG.

– Dekningen vår av Ukraina har kostet mange millioner. Utenriksjournalistikk og ikke minst i en ekstrem situasjon som den vi så i vår, drar selvsagt kostnader, forteller hun.

– Vi vet at det å prioritere tungt på utenriksfeltet det koster, men sånn er det og det er en prioritering vi er villige til å ta. Det har vært og er en av de viktigste sakene for redaksjonen å dekke, og det kommer vi til å prioritere tungt gjennom hele året.

Innstramningene som VG nå må gå i gang med, er et resultatet av en større trend. Ifølge Håndlykken treffes de fra flere hold.

Nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken i VG.

– Det handler makroøkonomien, og det handler om forhold som treffer printøkonomien. Totaliteten treffer VG, det treffer Schibsted, og det treffer også mange andre bransjer. Vi er vant med tøffe prioriteringer i redaksjonen, men vi har sagt at nå, denne høsten, skal vi prioritere litt strammere enn det vi har gjort fram til å nå i år.

Håndlykken forteller at selv om de nå må bruke litt mindre penger, har redaksjonen fortsatt gode økonomiske rammer.

– I en periode som dette blir det litt tøffere da er det ikke sikkert vi får gjort alt vi vil, men vi har fortsatt gode rammer til å gjøre mye. Vi har brukt mye penger på Ukraina, men det er redaksjonen rigga for. Det er en journalistisk satsing jeg er stolt av og som vi mener har vært helt riktig. Dekningen av Ukraina er høyt prioritert fremdeles og vi kommer til å reise tilbake.

Kort tid etter at dette intervjuet ble gjort, kan Håndlykken opplyse om at de to VG-fotojournalister Espen Rasmussen og Harald Henden nå er tilbake i Ukraina.

Powered by Labrador CMS