Facebook-sjef Mark Zuckerberg vil finne fram hengelåsen og gi nøkkelen til brukerne. Foto: Charles Platiau / Reuters / NTB scanpix

Mark Zuckerberg presenterer ny Facebook-visjon: Personvern og kryptering skal stå i fokus

Nytt blogginnlegg.

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Facebook-sjef Mark Zuckerberg presenterer sin nye visjon for selskapet der personvern og kryptering skal stå i fokus.

Zuckerberg lover å forvandle Facebook fra å være et selskap som er blitt kjent for å godte seg i brukernes personlige informasjon, til å bli et selskap der brukerne skal få flere verktøy til å kommunisere seg imellom på, med tekst og bilder beskyttet av kryptering som Facebook selv ikke kan knekke.

Zuckerbergs visjon er presentert i et nytt blogginnlegg han publiserte onsdag, etter at selskapet han var med på å starte, i en to år lang periode har blitt rammet av en rekke avsløringer om hvor dårlig det har stått til med vern av brukernes informasjon.

Zuckerberg planlegger å sy sammen Facebooks egen Messenger-tjeneste, WhatsApp og Instagram slik at brukerne kan kommunisere med hverandre på tvers av alle programmene som Facebook tilbyr.

WhatsApp er fra før kryptert, noe verken Messenger eller Instagram er.

Zuckerberg sammenligner den nye visjonen med å være i et rom bak lukkede dører, uten at man trenger å bekymre seg for at noen tyvlytter.

Samtidig skal Facebook og Instagram fortsatt fungere mer som et åpent torg der folk kan åpent dele det de ønsker.

Powered by Labrador CMS