Helgen kan bli lengre for ansatte i Vice UK, om de vinner frem med forslaget om firedagersuke .

Vice Media-journalistene ber om firedagers arbeidsuke

Ansatte i Vice Media Group i Storbritannia ber om å få redusert arbeidsuken til 32 timer.

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Mer enn femti ansatte vil få redusert arbeidsuken sin til fire dager dersom den lokale fagforeningen i Vice UK får det som de vil. Det melder Press Gazette.

Journalistene er nå inne i sin siste runde med lokale forhandlinger. Leder for National Union of Journalists (NUJ) i Vice UK, Ruby Lott-Lavigna, sier til Press Gazette at færre arbeidstimer vil føre til høyere produktivitet og en gladere arbeidsstokk.

– Pandemien har vist at arbeidsmetoder man tidligere så på som umulige, som å jobbe utenfor kontoret i en global skala, kan bli implementert uten at selskapet imploderer. Fagforeningen tror at dette er tiden for å introduserer en ny arbeidspraksis, som en firedagersuke, sier hun til avisen.

Forslaget om redusert arbeidsuke skal dreie seg om de delene av selskapet som har mulighet til å forhåndsprodusere innhold. Det er foreslått at ansatte i avdelinger hvor man er nødt til å ha femdagersuke, som Vice World News, skal jobbe på skift.

– Etter et langt, hardt år er det på tide å radikalt revurdere måten vi ser på arbeid. Vi håper selskapet ser på forslaget vårt med et åpent sinn og omfavner potensiale til å være en pioner, sier Lott-Lavigna til Press Gazette.

Powered by Labrador CMS