Sjefredaktør Katharine C. Williams skal utføre mulig endring i bemanningen i Norsk Psykologtidsskrift.

Journalistene i Psykologtids-skriftet kan miste jobben: Skal få kompetansen kartlagt

Dreier mot vitenskapelig publisering.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Redaksjonen i Tidsskrift for Norsk Psykologforening har blitt orientert om at sammensetningen av redaksjonen kan endres, og at oppsigelser kan bli et resultat, skriver Psykologisk.no.

Tidsskriftet skal dreie mot vitenskapelig publisering. Kompetansen i redaksjonen skal kartlegges, og basert på dette skal man se på sammensetningen av redaksjonen, forteller president Håkon Skard i eieren Norsk Psykologforening til nettavisa.

– Dette er en krevende prosess for alle ansatte, sjefredaktør og generalsekretær. Bemanningen skal endres, og folk føler usikkerhet knyttet til jobb og fremtid. Men vi trenger økt bemanning med fokus på de vitenskapelige artiklene og publisering av dem. Mindre journalistikk og mer fagkompetanse, sier han til Psykologisk.no.

Ingen kommentar fra sjefredaktør

Journalist Øystein Helmikstøl sier til avisa at han reagerer på den korte tidshorisonten det er lagt opp til. Han forteller at redaksjonen ble orientert om mulige oppsigelser i slutten av oktober.

– Prosessen blir avsluttet i november, og etter dét er det oppsigelsestid. Det virker som om ledelsen vil ha en kort prosess, og det reagerer jeg på, sier Helmikstøl.

Det er sjefredaktør Katharine C. Williams som ifølge psykologforeningens president skal utføre de «nødvendige grepene».

Williams skriver i en sms til Journalisten at hun ikke kan uttale seg om en intern, pågående prosess. Overfor Psykologisk.no har hun henvist til psykologforeningens president for kommentar.

Williams tok over sjefsstolen i tidsskriftet for rundt et år siden.

Turbulente tider i tidsskriftet

Journalisten har i flere artikler tidligere omtalt grep tatt av tidsskriftseierne i psykologforeningen som har fått både redaksjonen og redaktørforeningen til å reagere.

I januar 2020 gikk daværende sjefredaktør Bjørnar Olsen av, og viste til bekymring for tidsskriftets uavhengighet.

Et par måneder senere vedtok sentralstyret for Psykologforeningen en omdiskutert endring i formålsparagrafen for tidsskriftet.

En av formuleringene som kom til, lyder: «Psykologtidsskriftet er et fagtidsskrift. De fagfellevurderte vitenskapelige artiklene skal utgjøre ryggraden i Psykologtidsskriftet».

Powered by Labrador CMS