Feilinformasjon spres daglig på YouTube, heter det i et åpent brev fra over 80 faktasjekke-organisasjoner, som ber selskapet om å skjerpe rutinene for faktasjekking.

Youtube oppfordres til å bekjempe feilinformasjon

Faktasjekkere går sammen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Over 80 faktasjekke-organisasjoner går sammen med en oppfordring til Youtube om å øke innsatsen i bekjempelsen av feilinformasjon.

– Hver dag ser vi at Youtube er en av de viktigste kanalene for feilinformasjon på nett globalt, heter det i en felles uttalelse fra organisasjonene, som inkluderer blant annet Kenya-baserte Africa Check og den amerikanske avisen Washington Post.

Videoer som inneholder feilinformasjon, har gått under Youtubes radar, spesielt i land hvor man ikke snakker engelsk, mener organisasjonene.

– Våre erfaringer som faktasjekkere, kombinert med akademiske undersøkelser, forteller oss at det er mer effektivt å markere faktasjekket innhold enn det er å slette innhold, heter det i brevet.

Talsperson Elena Hernandez for Youtube forsvarer selskapets innsats på feltet og sier at faktasjekking er avgjørende, men kun én del av et stort puslespill for å hindre spredningen av feilinformasjon.

Powered by Labrador CMS