– Med stor fare for egen sikkerhet har hun gjennom flere år retter et kritisk søkelys mot regimet til Filipinenes president Rodrigo Duterte, sier festivalsjef Guri Heftye.

– Maria Ressa har blitt selve symbolet på kampen for pressefrihet og demokrati

Kommer til Nordiske Mediedager.

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I dag ble det klart at Maria Ressa kommer til årets digitale utgave Nordiske Mediedager i mai.

Den tidligere CNN-journalisten er grunnlegger og leder for nyhetstjenesten Rappler på Filippinene, og deltar på den digitale konferansen for å snakke om de store utfordringen hun møter og om arbeidet hun og Rappler gjør .

– Maria Ressa har blitt selve symbolet på kampen for pressefrihet og demokrati. Med stor fare for egen sikkerhet har hun gjennom flere år retter et kritisk søkelys mot regimet til Filipinenes president Rodrigo Duterte og hans «trollfabrikker». Ressa er både imponerende og inspirerende og setter et skarpt søkelys på utfordringer i en del av verden vi har en tendens til å glemme. Hennes utrettelige innsats for pressefrihet er konkret og forbilledlig, sier festivalsjef Guri Heftye i en pressemelding.

De siste årene har Ressa blitt trakassert, forfulgt og arrestert en rekke ganger. Senest i forrige uke måtte hun møte i retten anklaget for skattefusk.

Filippinene havner nå helt nede på 134. plass av de 178 landene i Reportere uten grensers pressefrihetsindeks.

Ressa var en av journalistene som magasinet Time kåret til «Person of the Year» i 2018, og hun er nominert til Nobels fredspris i 2021 av Jonas Gahr Støre. I sin begrunnelse kalte Støre Ressa for «en representant for tusener av journalister verden over».

I midten av februar kunne Nordiske Mediedager avsløre et annet toppnavn: Marty Baron, som for en drøy uke siden gikk av som sjefredaktør i Washington Post, kommer også til årets mediedager.

Powered by Labrador CMS