Halvt britiske Robin Wigglesworth jobber for Financial Times fra Oslo.

Norsk finansjournalist får skryt for bok i Wall Street Journal av investorlegende

FTs Robin Wigglesworth anmeldt i konkurrenten.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Robin Wigglesworth er ute med sin første bok. Den norsk-britiske Financial Times-journalisten, som har Oslo som sin base, har skrevet om indeksfond.

Og denne uka ble boka Trillions: How a Band of Wall Street Renegades Invented the Index Fund and Changed Finance Forever anmeldt i den amerikanske finansavisen Wall Street Journal av investorlegenden Burton G. Malkiel.

Malkiel er professor i økonomi ved Princeton University, en av verdens fremste eksperter på nettopp indeksfond og av mange sett på som en levende legende.

Han er også forfatteren av finansklassikeren A Random Walk Down Wall Street, første gang publisert i 1973, men 12.-utgaven kom så sent som i 2019.

– En herlig skrevet historie, skriver Burton i sin anmeldelse av Trillions. Han påpeker også at boka inneholder «sunn fornuft» som alle investorer kan ha nytte av å lese om.

Wigglesworth har vært tilknyttet Financial Times siden 2008. Han har tidligere jobbet for avisen i Midt-Østen, London og USA, men er i dag basert i Oslo. Byen hvor han også er født og oppvokst.

Da Journalisten intervjuet Wigglesworth i fjor høst, svarte han følgende på spørsmål om hvordan han hadde fått jobben i FT: – Griseflaks!

Powered by Labrador CMS