Nils Torsvik. Foto: FiskeribladetFiskaren

Tusen betaler for fiskenett

FiskeribladetFiskaren har allerede økt inntektene med over en million etter at nettutgaven ble lukket.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Fra 1. oktober har nettstedets lesere blitt møtt av et påloggingsvindu og krav om betaling. Prisen er 995 for papirutgavens abonnenter, og 1990 for alle som ikke får avisen i posten fra før. Dette er den samme prisen bladet tar for rent papirabonnement.

Millioninntekt

Redaktør Nils Torsvik forteller at nettstedet allere har tusen betalende lesere. Av dem er omtrent fire av fem papirabonnenter fra før, og betaler dermed 995 i året. FiskeribladetFiskaren har ikke registrert at noen har sagt opp papirutgaven til fordel for nettet.

Et grovt overslag gir avisen 1,2 millioner i nye inntekter som følge av lukkingen, et tall Torsvik bekrefter.

Svakt fall

Målet var 300 betalende i 2009, og 1200 innen utgangen av 2010.

– Vi fryktet også et stort fall i antall sidevisninger og i antall unike brukere, men så langt har vi bare hatt et fall på 17 prosent i antall sidevisninger og på fire prosent i unike brukere, målt mot måneden før lukkingen, forteller Torsvik.

Redaktøren sier til Journalisten at en av de største overraskelsene ved overgangen til lukket nett er at fallet i unike brukere ikke har vært større.

Antall unike brukere om dagen er ifølge bladet 4000, og i oktober hadde FiskeribladetFiskaren.no 37.461 unike brukere, hvorav 88,5 prosent av dem kom fra norske nettadresser.

Powered by Labrador CMS