Abdirahman Hassan står sammen med Roya Shahibzadeh bak initiativet til opprop i mediebransjen.

Flere gikk glipp av journalist-oppropet. Nå sender initiativtakerne stafettpinnen videre 

Stusser over manglende informasjon.

Publisert Sist oppdatert

Artikkelen er oppdatert med lenke til oppropet.

317 norske mediefolk sto som avsendere på oppropet Journalisten publiserte onsdag, som fordømte angrep og drap på journalister under krigen mellom Israel og Hamas.

Men underskriftkampanjen kunne kanskje hatt langt flere signaturer: Initiativtakerne har etter publiseringen blitt kontaktet av andre som aldri registrerte initiativet.

Tror flere hadde signert

Journalist i ABC Nyheter, Inga Vinje Engvik, skriver i en e-post til Journalisten at hun tror flere aldri fikk med seg at det foregikk et opprop mot angrep og drap på journalister. 

Vinje Engvik etterlyser kontaktinformasjon fra initiativtakerne, og stusser over at hun ikke har klart å finne noe informasjon om oppropet.   

– Jeg tror også mange flere enn 317, meg selv inkludert, hadde signert oppropet om flere hadde fått beskjed, skriver hun.

Initiativtagere bak oppropet er de to Aftenposten-kollegaene  Roya Shahibzadeh og Abdirahman Hassan, som sammen med NRK-journalist Philippe Bédos har utformet teksten.  

Positive til flere underskrifter

Signaturene til oppropet ble samlet i et googleskjema der folk selv kunne skrive under. Skjemaet og informasjon ble delt i initiativtakernes nettverk, og folk ble oppfordret til å spre det videre, opplyser Hassan til Journalisten. 

Han forteller at de selv har fått tilbakemeldinger fra journalister som ikke fikk med seg oppropet før publisering, men som gjerne vil skrive under. 

– Vi ønsket å få med flest mulig journalistkollegaer, og vi er veldig positive til at oppropet åpnes slik at det kan skrives under. Men dette er frivillig, og det har vært tidkrevende å samle inn underskrifter. 

Hassan sier de med fordel kunne vært enda tydeligere, og kunne ha gått frem på en annen måte enn de gjorde. 

– Absolutt. Vi kunne ha brukt mer tid, men situasjonen for våre kollegaer som er i krigssonen er veldig akutt og vi ønsket å få på plass et opprop så fort som mulig. 

Hassan sier at initiativtakerne har brukt mye av egen fritid og ressurser på å organisere arbeidet, og at de nå sender stafettpinnen videre: 

Frilansjournalist Anne Gerd Grimsby Haarr bekrefter overfor Journalisten at hun tar over ansvaret for oppropet og at skjemaet nå er åpnet for nye signaturer.

Powered by Labrador CMS