Storbritannias statsminister Rishi Sunak understreker at pressefrihet er avgjørende etter at journalister ble pågrepet mens de dekker klimademonstrasjoner.
Storbritannias statsminister Rishi Sunak understreker at pressefrihet er avgjørende etter at journalister ble pågrepet mens de dekker klimademonstrasjoner.

Pressefrihet i Storbritannia

Flere journalister pågrepet etter å ha dekket klima-demonstrasjoner

Storbritannias statsminister Rishi Sunak og politiledere kritiserer at journalister som dekket klimademonstrasjoner, ble pågrepet og satt i varetekt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Det er avgjørende at journalister får gjøre jobben sin fritt uten restriksjoner, sa Rishi Sunak onsdag.

Uttalelsen kommer etter at politisjefen i Hertfordshire varslet en gjennomgang av arrestasjoner som ble gjort av journalister som dekker klimademonstrasjoner.

LBC-journalisten Charlotte Lynch sa onsdag at hun var blitt pågrepet og plassert i en celle i fem timer. Hun dekket en demonstrasjon av aktivistgruppen Just Stop Oil på motorveien M25 tirsdag da hun skal ha blitt oppsøkt og avhørt av to politibetjenter.

Ifølge Lynch viste hun betjentene pressekortet sitt, men ble likevel satt i håndjern, fratatt telefonen sin og pågrepet for ordensforstyrrelse.

Det skjer dagen etter at dokumentarskaper Rich Felgate og fotograf Tom Bowles ble pågrepet da også de dekket en tilsvarende demonstrasjon.

– Jeg er forsiktig med å uttale meg om enkeltsaker. Operasjonelle beslutninger er en sak for politiet, men statsministeren er en sterk forkjemper for pressefrihet, heter det i en uttalelse fra statsministerens kontor.

Powered by Labrador CMS