Stian Eisenträger, ansvarlig redaktør i Forsvarets forum, beklager publiseringen av et debattinnlegg.

Forsvarets forum beklager plagiat i et debattinnlegg

Sentrale deler av innlegget er direkte avskrift fra Vårt Land.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Stian Eisenträger, ansvarlig redaktør i Forsvarets forum, beklager i dag at redaksjonen ikke fanget opp flere tilfeller av plagiat i et debattinnlegg. Det aktuelle innlegget ble publisert tirsdag denne uken, og har har tittel «Prisen for å sikre Norge som fritt og uavhengig har gått kraftig opp».

«I etterkant av publiseringen er redaksjonen blitt gjort oppmerksom på at sentrale deler av innlegget er direkte avskrift av en kommentar skrevet av sjefredaktør Bjørn Kristoffer Bore i Vårt Land, publisert i samme avis 30. januar i år», skriver Eisenträger.

Han ramser deretter opp flere avsnitt som er gjengitt ordrett slik de var i Bores kommentar.

«Forsvarets forum beklager overfor Vårt Land-redaktør Bjørn Kristoffer Bore og våre lesere for at vi ikke fanget opp disse tilfellene av plagiat, som utgjør 103 av 416 ord i det aktuelle debattinnlegget, og at det ble publisert uten kildehenvisning», fortsetter Forsvarets forum-redaktøren.

Forsvarets forum skriver videre at de har vært i kontakt med innleggsforfatter Tom Myrvold, ordfører for Høyre i Ørland kommune. Ifølge fagbladet vedkjenner han forholdet og beklager overfor opphavspersonen.

Oppdatering: Debattinnlegget Forsvarets forum beklager er også publisert i flere lokal- og regionsaviser.

Powered by Labrador CMS