Styrelder Anne Lise Meyer ønsker innflytelse på Dagens Næringsliv. Her hilser hun på Dagblad-journalist Rolf Fiske før generalforsamlingen som vedtok endelig salg av avisen. Foto: Glenn Slydal Johansen

Vil ha innflytelse på DN-eier

Dagblad-selger beholder aksjepost i NHST. 

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Fredag gjorde den ekstraordinære generalforsamlingen i Berner Gruppen det endelige vedtaket om at Berner Media Holding og Dagbladet selges til Aller Media.

Salgssummen er ikke bekreftet, men trolig får Berner Gruppen inn rundt 300 millioner kroner på salget. 

Hva som skal skje med disse pengene er ennå ikke avgjort. Styreleder Anne Lise Myer er nå mest opptatt av å overføre Dagbladet til sin nye eier. 

Eiendomsinvestorer

På samme møte som eierne vedtok salget av Dagbladet fjernet de bestemmelser om Berner Gruppen som medieinvestor fra vedtektene. Nå heter det at selskapet «har som formål – direkte eller gjennom datterselskaper – å investere i fast eiendom, aksjer, og andre verdipapirer, samt virksomhet som står i forbindelse med dette.»

Men konsernet er ikke riktig ferdig med mediebransjen ennå. Gjennom datterselskapet Citypassagen eier de 18,4 i Dagens Næringslivs eier NHST Media Group.

Det gjør Dagblad-selgeren til den nest største aksjonæren i NHST, etter Fred. Olsen-sfæren, som eier knapt 36 prosent. 

Innflytelseskamp

Dagbladet har vært inne som eier siden 1980-tallet. Da med en post på fire prosent. I 2002 kjøpte de seg ytterligere opp da de overtok 13,5 prosent fra Hamang Papirfabrikk. I bytte fikk selgeren aksjer i Dagbladet. 

Avisen kontrollerte for vel ti år siden 22 prosent av NHST, og søkte også da innflytelse over næringslivsavisen. Men de ble nektet styreplass fordi de ble ansett som et konkurrerende medium. Dermed ble posten – dog ufrivillig – en finansiell plassering for Dagbladet.

Men fredagens vedtak om salg av avisen endrer på det. Etter at Dagbladet er endelig overført til Aller Media vil Anne Lise Meyer ta ny kontakt med NHST Media Group. Trolig vil hun be om styreplass.

– Det er ikke urimelig med en tettere dialog. Nå er argumentet om at vi er en konkurrende virksomhet ikke lenger gjeldende. Når vi har avsluttet Dagblad-salget vil vi ta kontakt med NHST og se hva vi kan få til sammen, sier Meyer. 

Styrelder Anette Olsen i NHST Media Group besvarte ikke Journalistens henvendelse mandag. 

Powered by Labrador CMS