En mann i 40-årene fikk dommen i Oslo tingrett denne uka.

Mann frikjent for trusler mot journalist, men dømt etter trusler han ga da journalisten anmeldte

Mann dømt for flere titalls straffbare handlinger.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

En mann i 40-årene som sto tiltalt for en lang rekke straffbare handlinger, ble denne uka frikjent i Oslo tingrett for det ene tiltalepunktet som gjaldt trusler mot en journalist.

Samtidig ble han dømt for motarbeidelse av rettsvesenet fordi han senere truet den samme journalisten, etter at journalisten hadde anmeldt ham.

Ifølge tiltalen, som Journalisten tidligere har omtalt, skulle mannen ha truet samme journalist to ganger: Først i september 2020 over en beskjed på Messenger, så en måned senere i en telefonsamtale, relatert til at journalisten hadde anmeldt ham for den første hendelsen.

Retten fant at meldingen på Messenger ikke inneholdt trussel om en straffbar handling, og frifant mannen for disse. Samtidig fant retten at truslene som kom i telefonsamtalen som fulgte anmeldelsen, var egnet til å skape alvorlig frykt og derved også egnet til å påvirke fornærmede til å trekke anmeldelsen, og dømte mannen for brudd på straffelovens paragraf 157 første ledd.

Blant utsagnene i den korte samtalen, oppsummerer dommen at det ble sagt «nå skal du få», og «står du inne for at du har anmeldt? Det viser hvilken jævel du er, og det skal jeg bruke all energi på framover».

I tillegg ble mannen altså dømt for flere titalls andre straffbare handlinger, deriblant en lang rekke tilfeller av skremmende og plagsom opptreden, og for å ha krenket privatlivets fred. Der lød straffeutmålingen ubetinget fengsel i ett år og tre måneder.

Mannens forsvarer, Ole Strømmen, har opplyst at det vurderes anke på noen av punktene han ble dømt for.

Om trusselfrikjennelsen skriver Strømmen til Journalisten:

– Han er fornøyd med frifinnelsen for trusler, hvilket ikke er overraskende, da retten er enig med oss i at utsagnene ikke objektivt var å anse som trusler.

Powered by Labrador CMS