Fotball.tv-gründer og tidligere Josimar-redaktør Frode Lia mener mediehus som NRK og TV 2 må sette en strek et sted.
Fotball.tv-gründer og tidligere Josimar-redaktør Frode Lia mener mediehus som NRK og TV 2 må sette en strek et sted.

– Håper inderlig for norske journalisters del at verken TV 2 eller NRK kommer til å vise Qatar-VM

Frode Lia mener grensen må være nådd etter Qatar-pågripelsene.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Jeg tenker at store mediehus som TV 2 og NRK på et eller annet tidspunkt må sette en strek i saken. Når norske journalister blir arrestert for å bedrive helt vanlig journalistikk, så mener jeg den grensen er nådd. Jeg håper inderlig for norske journalisters del av verken TV 2 eller NRK kommer til å vise Qatar-VM.

Det sier Fotball.tv-gründer og tidligere Josimar-redaktør Frode Lia til NRK onsdag, etter at pågripelsen av to NRK-journalister i Qatar har vært et tema gjennom dagen.

Qatar skal arrangere fotball-VM høsten 2022, med NRK og TV 2 som norske rettighetshavere.

Også nåværende Josimar-redaktør Håvard Melnæs mener arrestasjonene av NRK-journalistene underbygger hans standpunkt om at kanalene ikke burde sende neste års VM på TV.

– Det må være fryktelig vanskelig å kommentere VM-kamper fra Qatar, når man vet at Qatar fikk VM gjennom omfattende korrupsjon, og at det er tusenvis av arbeidere som har dødd underveis, mens man har bygget infrastruktur og stadioner, sier Melnæs til rikskringkasteren.

Melnæs er for øvrig selv på vei til Qatar for øyeblikket.

Tidlig onsdag spurte VG kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen om hendelsen ville påvirke NRKs dekning av Qatar og fotball-VM 2022.

– Det får vi vurdere etter hvert. Men dette er et veldig alvorlig anslag mot NRK og normal, uavhengig journalistisk virksomhet. Her har vi gjort de vi har sagt vi skulle gjøre – drive undersøkende journalistikk knyttet til verdens største idrettsarrangement.

Da Journalisten i mars spurte kringkastingssjefen og TV 2-sjef Olav Sandnes om muligheten for en medieboikott av det omstridte fotballmesterskapet, var svaret fra begge at det for mediebedrifter sitter langt inne å gå til en boikott på egne bein, og at slik burde det være.

Powered by Labrador CMS