Ansvarlig redaktør i VG, Gard Steiro. Bildet er tatt da Steiro i begynnelsen av mars ble kåret til årets redaktør av Oslo Redaktørforening. Foto: Trygve Indrelid / NTB scanpix

VGs gransking offentliggjøres til uka

– Vi jobber døgnet rundt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

VG arbeider med å kvalitetssikre rapporten om avisens håndtering av saken med Trond Giske-videoen. Rapporten offentliggjøres neste uke.

– Det vi kan si er at vi jobber døgnet rundt med å få ferdigstilt rapporten. Dette har høyeste prioritet. Det som tar tid er kvalitetssikring av rapporten, uttaler VGs digitalredaktør Ola Stenberg i en pressemelding søndag ettermiddag.

VG kan ikke gi noe eksakt tidspunkt for når rapporten kan offentliggjøres, men skriver at det vil skje i neste uke, så snart som overhodet mulig.

Rapporten vil inneholde en evaluering av hvordan saken rundt videoen av en dansende Trond Giske på Bar Vulcan ble håndtert i VGs redaksjon, før, under og etter publisering.

Granskingen ledes av VGs nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken.

I en omfattende TV 2-sak sist uke rettet kvinnen i den mye omtalte videoen kraftig kritikk mot VG. Kvinnen mente at avisen med viten og vilje publiserte et feilaktig sitat som skapte et helt feil bilde av situasjonen med Giske.

VGs sjefredaktør Gard Steiro har beklaget overfor alle som er rammet i saken.

Powered by Labrador CMS