Mediefolk:

– Det jeg brenner mest for er å kunne formidle og forklare kompliserte temaer på en enkel og forståelig måte, sier Rima Iraki.

Blir ny programleder i Urix

Rima Iraki tar over etter Gry Blekastad Almås.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Dagsrevyens Rima Iraki (38) blir den nye programlederen i NRKs utenriksmagasin Urix, skriver NRK i en pressemelding.

Gry Blekastad Almås har ledet programmet i sju år, men blir fra høsten NRKs nye korrespondent i London.

Iraki har to bachelorgrader; en i journalistikk og en i internasjonale relasjoner fra University of Queensland i Australia. Nå gleder hun seg til å fordype seg i utenriksstoff, skriver NRK.

– Utenriks har alltid stått mitt hjerte nær. Og så gleder jeg meg veldig til å jobbe tettere på de dyktige kollegene i utenriksavdelingen. Der finner du noe av den tyngste kompetansen på dette feltet i Norge.

Iraki startet journalistkarrieren sin i VG og har jobbet som programleder i Dagsrevyen siden 2014. I 2020 og i år ledet hun TV-programmet «Festen etter fasten». Programmet vant prisen Årets nyskapning under utdelingen av Gullruten i mai.

– Det jeg brenner mest for er å kunne formidle og forklare kompliserte temaer på en enkel og forståelig måte slik at alle kan føle seg inkludert. Mye av det som skjer utenriks kan virke fjernt og kanskje litt tungt. Men det trenger det ikke å være, sier hun.

Utenrikssjef i NRK, Sigurd Falkenberg Mikkelsen, sier at Rima Iraki har et stort bankende hjerte for verden og utenriksjournalistikken.

– Hun er også en drivende dyktig programleder med bred erfaring fra både Dagsrevyen og store enkeltsendinger under USA-valget. Rima fører et presist og godt språk og har gang på gang vist at hun gjør gode og kritiske intervjuer på direkten.

Iraki begynner som programleder for Urix til høsten

Powered by Labrador CMS