– Redaktørene trenger et spark i ræva

Fagmedarbeider Gunnar Bodahl-Johansen tviler på om andre vil følge Vardens eksempel og droppe bildeserier fra utelivet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Onsdag kunne Journalisten fortelle at Skiensavisa Varden dropper bildeserier fra helgefylla. Fagmedarbeider Gunnar Bodahl-Johansen ved Institutt for Journalistikk har tidligere uttalt at slike serier er flaue for norsk journalistikk.

– Sender signal

– Kise er en fyr med forståelse av pressens rolle og samfunnsansvar. Og med dette utspillet sender han ut et signal, spesielt argumentasjonen om at dette er sløsing med journalistiske ressurser. Det er jeg helt enig med ham i, sier Bodahl-Johansen.

Fagmedarbeideren mener norske redaktører lar seg blende av publiseringsmulighetene de får med internett.

– Jeg tror mange av disse redaktørene lovpriser slike bildeserier fordi det speiler det som skjer der ute. De gjør det fordi de er i villrede om journalistikken, for jeg opplever at mange av redaktørene i dag virkelig er i villrede i journalistikken og mediefremtiden, sier han.

– Dette er en formålsløs og meningsløs form for publisering. Jeg vil ikke kalle det journalistikk, for journalistikken har en idé om å speile samfunnet, ikke å publisere sosialpornografiske bilder som dette.

– Flaut

Han mener det er interessant at Kise setter foten ned for slike bildeserier. Og forteller at mange journalister Bodahl-Johansen er i kontakt med er flaue over den lave terskelen for det som publiseres på nett.

– Jeg opplever også at det er mange journalister som er beklemt ved å legge ut dette. Det gjelder ikke bare byrundene, men også nettdebattene. De uttrykker overfor meg at de blir flaue med grumset som medfølger slike publiseringer, men det er få som tør å sette foten ned slik Kise nå har gjort.

– Et godt spark

De fleste nettavisene i Edda Media har bildeserier fra utelivet i helgene, også flere aviser i A-pressen har tilsvarende. Bodahl-Johansen er usikker på om disse vil følge Kises eksempel.

– Det klarer jeg ikke spå noe om. Jeg bare håper at de forstår at Kise har et veloverveid standpunkt. For å si det slik, med den kjennskapen jeg har til mange av Edda-redaktørene tror jeg de trenger ett godt spark i ræva for å ta den risikoen. Jeg er ikke sikker på at Kises beslutning får andre til å følge etter.

Powered by Labrador CMS