Guro Istad er spent, i startgropa på ukas tette program for Pressens hus.

Pressens hus planlegger festuke og venter på koronatiltak: – Nervepirrende

Håper å få avholdt offisiell åpning med statsministeren til stede.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

  • Oppdatering tirsdag kveld: Statsminister Jonas Gahr Støre har avlyst onsdagens offisielle åpning av Pressens hus, som han skulle stå for. Resten av programmet går som planlagt, opplyser arrangørene.

Midt i en situasjon med varslede, men hittil ukjente, koronatiltak er det myldrende aktivitet på Pressens hus i Oslo denne uka.

Programmet for Nobel-uka er allerede i gang, og onsdag planlegges det både en etterlengtet offisiell åpning av huset, åpning som pressesenter for akkrediterte Nobel-journalister fra hele verden og paneldebatt.

Men nøyaktig hvordan, og med hvor mange deltakere, arrangementene kan gjennomføres er litt i det blå tirsdag formiddag, forteller Pressens hus-leder Guro Istad til Journalisten.

Lever i håpet

– Det er nervepirrende, for å si det sånn. Vi har lagt opp til full nobelfeiring hele uka, og samtidig en feiring av huset og markering av at vi virkelig er i gang, sier Istad.

Hun håper fremdeles de planlagte arrangementene kan gjennomføres som planlagt, eventuelt med antallsbegrensninger.

– Kan vi ikke gjennomføre med publikum, satser vi på digitale arrangementer, vi har uansett lagt opp til streaming gjennom hele uka, sier Istad.

– Og onsdag kommer statsministeren for å endelig åpne huset offisielt?

– Ja, vi håper i det lengste på det. Vi har iallfall ikke fått noen avlysning fra statsministerens kontor. Så lenge vi ikke hører noe slikt, lever jeg i håpet, sier Istad.

Spent på Nobel-journalistene

Pressens hus huser blant annet organisasjoner som Norsk Presseforbund, Norsk Redaktørforening og Fagpressen, samt medier som NTB og Faktisk.

Guro Istad Istad har foreløpig ikke mottatt oversikt over hvor mange som er akkreditert for Nobel-dekning.

Bygget har vært i bruk siden våren, og har i høst vært senter for en lang rekke små og større arrangementer. En «flying start», ifølge Istad.

– Hvordan fungerer selve huset?

– Nesten over all forventning. Vi merker ekstremt godt hvor mange og store synergieffekter vi får av å være så mange presseorganisasjoner samlet. Vi driver fremdeles og «bor oss inn», men det er et nydelig hus.

Istad har foreløpig ikke mottatt oversikt over hvor mange som er akkreditert for Nobel-dekning, og sier det også ligger i kortene at det møter opp færre enn de som har søkt akkreditering.

– Blir spennende?

– Nesten litt for spennende.

Powered by Labrador CMS