Også Halden Dagblad legges ned

Konserntillitsvalgte ikke informert om at A-pressen avvikler to aviser i Østfold.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

De to konserntillitsvalgte i A-pressen, Eva Grønseth (NJ/Romerikes Blad) og Harald Ormbostad (Fellesforbundet/Tidens Krav), ble tatt på senga da nyheten om nedleggelse av Moss Dagblad og gratisavisen Halden Dagblad ble kjent tirsdag.

– Dette er nytt for meg. Jeg synes ikke noe om å bli kjent med nedleggelsene via Journalisten. Det setter jeg liten pris på, sier Grønseth da Journalisten.no ringte for kommentar.

– En trist dag

Styrene i både Moss Dagblad og Halden Dagblad besluttet tirsdag å avvikle driften. Halden Dagblad kommer med sin siste utgave 1. april. De ansatte i Halden har en tid vært informert om den alvorlige økonomiske situasjonen og visst at snarlig avvikling har vært en mulighet.

– For oss fem ansatte er selvsagt dette en trist dag. Først og fremst synes vi det er beklagelig at Halden mister en lokalavis. Våre lesertall både på papir og nett viser at det er behov for og ønske om en avis som Halden Dagblad i vårt dekningsområde, sier Trine Bakke, ansvarlig redaktør, til egen avis.

Annonsesamkjøring

Ifølge flere kilder Journalisten.no var i kontakt med i forrige uke, skal en mulig sammenslåing av annonsesamkjøringene til A-pressen og Edda Media i Østfold være en av årsakene til at konsernene har vurdert å legge ned sine gratisaviser i Halden og i Sarpsborg.

Ifølge Grønseth har A-pressens ledelse forsikret de konserntillitsvalgte om at alle muligheter skulle vurderes i forsøkene på å oppnå lønnsom drift i Østfold.

– Vi har sagt at de lokale tillitsvalgte skulle være med i prosessen. Jeg forutsetter at de har vært informert og at Hovedavtalen er fulgt.

Ingen mirakler

– Kan dere som konserntillitsvalgte gjøre mer nå?

– Vi kan jo selvfølgelig stille spørsmål ved de prioriteringene som er gjort. Men vi klarer ikke å utrette mirakler. Jeg kommer til å ta kontakt med de lokale tillitsvalgte og vil passe på at de er med i hele prosessen. De skal informeres hele veien, og det skal holdes drøftelser, sier Grønseth.

Powered by Labrador CMS