Håndballthriller knekte nettet

VG Netts og Dagbladet.nos kapasitet ble sprengt da de norske håndballjentene spilte en thriller av en semifinale.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Sør-Korea hentet inn Norges tremålsledelse i det siste spilleminuttet. Da knapt et sekund gjensto, scoret Gro Hammerseng det avgjørende målet og sendte de norske håndballjentene til finalen. De siste minuttene oppdaterte leserne artiklene så ofte at det sprengte kapasiteten.

– Ekstrem trafikk

I det klokken stanset, var Norge vinneren av semifinalen i OL, bare noen minutter tidligere ledet de med tre mål. Det ble en thriller for publikum og nettserverne i landets største nettaviser.

– Ja, det stemmer. Det skyldes ekstrem trafikk, det er stor interesse for OL, spesielt det vi dekker live på dagtid, forteller Even Teimansen, som er redaksjonssjef i Dagbladet.no.

– Svaret er ja, det er trafikken. Det er håndballen, det er rett og slett slik at folk reloader, forklarer Espen Egil Hansen, ansvarlig redaktør i VG Nett.

– Unikt

I VG kan ikke Hansen huske at nettavisen tidligere har opplevd tilsvarende trafikk.

– Vet dere noe om hvor mange som har fulgt dekningen av kampen?

– Nei, det er ikke sjans så tidlig. Jeg kan nesten ikke huske sist vi hadde problemer på den måten der. Det er unikt. Vi gikk for eksempel ikke ned på 11. september.

– Ja, på 9/11 opplevde vi enorm trafikk, og måtte strippe forsiden vår for saker for å kunne sikre at vi kunne holde det gående og dekke det viktigste. I dag trengte vi ikke det, det løste seg etter få minutter, sier Teimansen.

Oppdateringer

Med sørkoreanske spillere som ikke ville forlate banen og et mål i siste lita, oppdaterte leserne sakene hyppig, det skapte en flaskehals for nettsurferne.

– Vi er skalert for en enorm trafikk. Nå lå vi helt i toppen i forhold til kapasiteten – som er ekstremt høyt. Det vi gjør i et slikt tilfelle, er å forsøke å få ned datamengden og fjerne ting fra forsiden vår. Blant annet fjernet vi setningen hvor det sto at du kan trykke F5 for reload. Her er det interesse. Det var utrolig mange innom og fulgte livedekningen de siste minuttene, sier Hansen.

– Det var ekstremt spennende på slutten og stor trafikk, det gikk helt i stå for serveren vår på slutten av kampen. Vi hadde uvanlig høye tall, forklarer Teimansen.

Powered by Labrador CMS