BT-journalist: – Sitatet er rett

Rune Indrøy får svar på tiltale.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Torsdag fortalte Journalisten at TV 2s informasjonsdirektør Rune Indrøy følte seg grovt feilsitert i Bergens Tidende.

– Forvrengt

Indrøy mener hans uttalelse ble forvrengt av avisen: – Jeg svarte at klubbleder gjorde det han var valgt til å gjøre; å kjempe for sine medlemmer. Dette ble vridd til at jeg forstår at ansatte er redd for jobbene sine og det ville jeg også ha vært om jeg var en annen stilling.

Slik ble Indrøy gjengitt i BT:

«Jeg forstår at de ansatte frykter for fremtiden. Det ville jeg også gjort, hadde jeg vært i en annen stilling her på huset. Mye tyder på at folk kan bli tvunget til å gå. Vi vil løse dette gjennom en eller annen form for sluttpakker, men kan ikke utelukke oppsigelser».

– Står på sitatet

Bergens Tidende-journalist Harald Espeland, som skrev artikkelen og ble anklaget for feilsiteringen, svarer nå på tiltalen fra Indrøy.

– Under eit intervju på Indrøys kontor måndag 25. august, fekk han spørsmål om han forsto at dei tilsette frykter for framtida. Svaret på spørsmålet var det omtalte sitatet. Dette går òg fram av notatene mine frå intervjuet, som Indrøy er velkommen til å sjå, skriver han i et innlegg i egen avis.

Espeland mener også at han har vitne til at sitatet er korrekt gjengitt.

– BT-fotograf Paul Sigve Amundsen var òg til stades under intervjuet. Han kan med visse stadfesta at sitatet er korrekt.

Powered by Labrador CMS