Klubbleder Lars Åke Andersen i redaksjonsklubben til Bladet Tromsø. Foto: Martin Huseby Jensen

– Det har gått altfor fort

Styret i Harstad Tidende Gruppen holder ekstraordinært styremøte om sideproduksjon.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Polar Medias nordligste divisjon, Harstad Tidende Gruppen, strammer inn på kostnadene. Ett grep er en felles sideproduksjon på Finnsnes. Avisene Bladet Tromsø og Troms Folkeblad har levert inn anbud om å få ta over hverandres sideombrekking. Og i forhold til anbudene er det Folkebladet som kom best ut av konkurransen.

Dette skal styret i HTG ta stilling til onsdag.

Koblet inn tidligere

Klubbleder Lars Åke Andersen i redaksjonsklubben til Bladet Tromsø reagerer på hvor fort man her har gått fram for å få på plass ordningen. Han forteller at de på fredag fikk anbudene for å komme med en uttalelse.

– Vi mener vi burde vært koblet inn tidligere, noe hovedavtalen også sier. Det er flere ting som ikke er gjort riktig, og det har gått altfor fort, sier Andersen.

Klubblederen legger til at styreleder i HTG tidligere har signalisert at de ansatte skal være med på alle slike prosesser.

Han forteller at de i redaksjonen har ansett brekkingen som en viktig del av den journalistiske prosessen og derfor kjemper med nebb og klør for å beholde produksjonen.

Nedbemanning

Ifølge Andersen ligger det i kortene at en flytting av sideproduksjonen vil medføre nedbemanning. Klubblederen forteller videre at dette er langt fra den første funksjonen avisen mister.

– Vi har tidligere mistet kundesenter, annonseproduksjon og nå også regnskapsfunksjoner. Vi har tidligere fått lovnader gjennom vår ledelse om at vi skal få beholde sideproduksjonen.

Harstad Tidende er ikke med på dette, da de tidligere i høst fikk ledelsen til å gå bort fra forslaget om å flytte sideproduksjonen til Tromsø.

Powered by Labrador CMS