Jonny Hansen. Foto: Jon Terje Eiterå
Jonny Hansen. Foto: Jon Terje Eiterå

Tromsø-redaktøren slutter

Ansvarlig redaktør i Bladet Tromsø, Jonny Hansen, har gått av. Jørn-Chr. Skoglund er konstituert som ny redaktør.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Den hele og fulle sannhet bak min avgang er jeg allerede i sommer ba styrelederen finne en etterfølger. Jeg har sittet som redaktør i tre år. Det er ikke så lenge, men det har vært tre usedvanlig tøffe år, sier Hansen.

Han viser til at opplaget begynte å komme under press omtrent da han tiltrådte, og svikten har bare fortsatt. Og så kom finanskrisa.

Nedbemanning

Fjoråret var «horribelt»for Bladet Tromsø med sju millioner i underskudd. Da Hansen tiltrådte i januar 2007 hadde avisa 58 ansatte, i dag er tallet 40.

– Jeg legger ikke skjul på at å være ansvarlig leder i en så vanskelig tid er utrolig slitsomt. Det er best for både meg og bedriften at noen andre nå fører arbeidet videre. Det er godt å få børa av skuldrene, sier Hansen, som fortsetter i en underordnet redaktørstilling.

– Så det er ikke en protest mot planene om samlet sideproduksjon?

– Nei, og det er viktig å få sagt. Jeg har ledet arbeidet i HTG knyttet til muligheten for å opprette en sidefabrikk. Jeg mener det er mulig å realisere. Så har det vært litt turbulens om plasseringen. Og jeg beklager om Bladet Tromsø ikke får dette. Men det har ikke noe med mitt prinsipielle syn på sidefabrikk å gjøre.

Fra HTG

Leder i HTG Multimedia, Jørn-Chr. Skoglund, er konstituert som ny redaktør. Han er 36 år og har jobbet som nyhetsredaktør i Troms Folkeblad, og som direktør og sjefredaktør i Brønnøysunds Avis. Han startet i jobben som direktør/sjefredaktør for HTG Multimedia 1. januar i år. Som sjef har han hatt det øverste ansvaret for oppbygging og drift av digitale medier i HTG. Skoglund starter i jobben som sjefredaktør umiddelbart

– Det er mange oppgaver å ta tak i, og jeg gleder meg til å ta fatt på en spennende og krevende jobb, sier Skoglund i en pressemelding

Styreleder i avisa, Rolf A. Erstad sier de nå har funnet en løsning alle parter er fornøyd med.

– Det er godt å ha en situasjon hvor vi har flere kandidater i våre rekker som kunne konstitueres.

Powered by Labrador CMS