Hege Fagerheim sier gode lønnsvilkår for alle NJ-medlemmer vil bli en stor og viktig oppgave fremover.

Tror hun som nestleder i NJ vil ta med seg et nytt perspektiv inn i vervet

Hege Fagerheim ønsker å representere mangfoldet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Hege Fagerheim er innstilt som ny nestleder i Norsk Journalistlag (NJ) og når valget tas på landsmøtet denne uka vil Fagerheim, etter alle solemerker, gå fra jobben som nestleder i Norsk Journalistlag i NRK (NRKJ) og over i nytt verv.

Fagerheim vil ta over for Dag Idar Tryggestad, som når årets valg er over mest sannsynlig er NJs nye leder.

De siste ni årene har Fagerheim jobbet heltid for NRKJ, men hun startet NRK Drama i 2007. Hun er utdannet musikkviter og har i tillegg studert mediepedagogikk og TV-produksjon. Hun tror erfaringen fra NRK gjør at hun kan ta med seg kunnskap om produksjonsmiljøene som jobber med annet enn ren journalistikk.

– Det er mange som jobber med flere ulike typer produksjon i NRK. Alle har til felles at de bidrar til innholdsproduksjon, enten det er tradisjonell journalistikk eller fiksjon. De representerer det store mangfoldet som er en naturlig del av NJ. Jeg synes jo det er stas at en som er musikkviter, kulturjournalist og kommer fra en verden med drama på TV og radio, er innstilt som nestleder, og jeg tror det perspektivet er bra for oss, sier hun.

Gode lønnsvilkår

En av hovedoppgavene til det nye styret blir å utvikle organisasjonen videre, og ifølge Fagerheim er man nødt til å få på plass en god plan for hvordan NJ skal påvirke mediepolitikken.

– Vi er avhengige av gode rammebetingelser og jeg er spesielt opptatt av at arbeidslivet til medlemmene våre er i endring. Vi ser at en del rettigheter vi har opparbeidet oss er i ferd med å svekkes, sier hun.

På tross av at situasjonen er bedre for norske medier enn hva man kanskje trodde for noen år tilbake, er det områder som trenger mye tid og ressurser, ifølge Fagerheim.

– Det er mange piler som peker oppover, men samtidig hører vi om lønnsvilkår som er veldig forskjellige. Jeg mener at det å få på plass gode lønnsvilkår blir en utrolig viktig og stor jobb, sier hun.

Digitalt jobbskifte

Fagerheim understreker at det fortsatt gjenstår et valg før hun kan tiltre i nytt verv, men sier at hun gleder seg til å få et enda større nettverk.

– Det virker veldig spennende å jobbe bredere. Det er derfor jeg har sagt ja. Jeg er genuint interessert i hvordan folk i alle deler av mediebransjen har det, sier hun.

Dersom Fagerheim blir valgt blir hun likevel nødt til å vente med den mest nærgående nettverksbyggingen. Å bytte jobb midt under en pandemi er en snodig opplevelse som Fagerheim trolig vil få god kjennskap til.

– Det blir veldig rart å gjøre dette digitalt. Både det å forlate NRKJ, som jeg er kjempeglad i, men også rart å begynne i NJ, sier hun.

Powered by Labrador CMS