Helge Lurås og iNyheter ble anmeldt for å ha publisert video av knivdrapet på Karmøy.

Henlegger saken mot iNyheter

– Det er bra at politiet såpass raskt innså sin egen feilvurdering, sier redaktør Helge Lurås. 

Publisert Sist oppdatert

– Etter en konkret vurdering av innholdet i videoen, holdt opp mot pressens særlige vern i medhold av ytringsfriheten, er saken henlagt fordi forholdet ikke er straffbart for den aktuelle nettavisen, uttaler politiadvokat Sondre Johannesen Hauge i en pressemelding.

iNyheter, med redaktør Helge Lurås, ble onsdag anmeldt av politiet på grunn av publisering av en video som skal vise drapet på en mann på Karmøy. I den kornete videoen kan man se en mann rette flere knivhugg mot en annen som ligger nede. 

– Håper de tar lærdom

Redaktørtopp Reidun Kjelling Nybø reagerte umiddelbart på politiets opptreden i saken, på tross av at hun ville ha frarådet medier fra å publisere en slik video av hensyn til pårørende. 

Helge Lurås har tidligere fortalt at det har vært uaktuelt å avpublisere videoen, og etter henleggelsen sier han til Journalisten at han nå håper politiet tar lærdom av saken. 

– Det er bra at politiet såpass raskt innså sin egen feilvurdering, sier Lurås.  

– Betydning for hele pressen

Det var advokat Jon Wessel-Aas som hadde påtatt seg oppdraget som forsvarer for Lurås og iNyheter, og onsdag skrev han i en sms til Journalisten at saken ville hatt betydning for hele pressen. 

–  Dersom det skulle tas ut tiltale etter den aktuelle bestemmelsen mot en redaktør som har publisert en slik ikke-identifiserende video av en alvorlig voldshendelse som har skjedd i offentligheten, som ledd i en alminnelig redaksjonell nyhetssak om hendelsen og politiets oppfølgning, reiser det store prinsipielle spørsmål om forholdet til pressefriheten, skrev Wessel-Aas.Powered by Labrador CMS