Foto: Katrine Geard.

Aftenposten legger ned Leserforum

Litt over tre år etter lanseringen går leserkontakten nye veier.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I oktober 2007 lanserte Aftenposten sitt Leserforum. Den gang kunne redaktør Morten Abel fortelle at avisen fikk mange henvendelser om journalistikken i avisen som det ellers ikke var plass til. Dermed ble det etablert en egen forumsidé i søndagsavisen, med en «søsterside» på nett.

Abel kalte det en klart fordel for journalistikken at redaksjonen fikk tettere kontakt med leserne.

– Ja, det er klart. Det blir kortere vei fra spørsmål til svar når de som er direkte ansvarlige for et område også kan gi respons.

Opptatt av kommunikasjon

I søndagens Aftenposten skriver sjefredaktør Hilde Haugsgjerd at «Vi går i dvale»(ikke på nett red.anm.). Og med det legges Leserforum ned. Dette skjer få dager etter at det blir klart at leserombudet i Bergens Tidende, samme mediekonsern som Aftenposten, avvikles når Terje Angelshaug går av med pensjon.

Men sjefredaktør Hilde Haugsgjerd i Aftenposten skriver i egen avis at avisen fortsatt vil ha kontakt med leserne.

– Det betyr ikke at Aftenpostens redaktører og redaksjon ikke er opptatt av kontakten med leserne eller av hva leserne mener om vår journalistikk. Tvert imot er vi mer enn noen gang opptatt av kommunikasjonen med leserne, skriver Haugsgjerd.

Redaktøren forteller at det vil komme nye, faste innslag når helgetilbudet legges om et stykke inn i 2011. Hva dette går i, skriver hun ikke om.

Powered by Labrador CMS