Hushovd syklet fra Bondevik

Thor Hushovd syklet rett inn som den mest omtalte personen i norske medier i juli. Tour de France dominerte mediebildet i juli.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

4055 artikler i juli omtaler den norske syklisten i Tour de France. På annenplass kommer konkurrenten Lance Armstrong. Først på tiende plass med 1300 artikler er statsminister Kjell Magne Bondevik.

- Tour de France har totalt dominert mediebildet i juli. Av landets ti mest omtalte personer kommer åtte av dem fra Tour de France, sier medieanalytiker Tommy Brakstad i Retriever Norge. Han legger til at det aldri har vært viet så mye spalteplass til sykkelsporten som nå.

Det er ikke bare sykkelsport som omtales mye i sommermåneden. Også andre idretter kommer høyt opp: Av de hundre mest omtalte personene i landet kommer 72 fra forskjellige sportsgrener.

- Det virker som sporten har blitt en redning i medias agurktid. Tidligere har også sporten kommet høyt opp, men har aldri vært så høyt oppe som nå. Vi fant også andre grener som tidligere ikke er kommet høyt på listen som golf, skytterstevner, friidrett og volleyball, sier Brakstad.

Powered by Labrador CMS