Ida Anna Haugen NRK
Ida Anna Haugen er veldig glad for å ha fått fast jobb som utviklingsredaktør i NRK. Her er hun fotografert på feire i England.

MEDIEFOLK

Ida Anna Haugen er NRKs nye utviklingsredaktør

Skal lede NRKs satsning på distriktene. 

Publisert

Ida Anna Haugen har nettopp takket ja til jobben som utviklingsredaktør i NRK etter å ha vært konstituert i stillingen siden november. Stillingen ligger innenfor Distriktsdivisjonen i NRK, og går i hovedsak ut på å lede og iverksette prosjekter innenfor strategisk viktige områder for divisjonen. 

I løpet av tiden som konstituert utviklingsredaktør har Haugen arbeidet med å fremme lokalt innhold på NRK sine nettsider. 

– Vi har jobbet med «etasjen» som viser innhold fra ditt område, eller der du bor. Det er det største prosjektet jeg har holdt på med i rollen så langt, sier hun til Journalisten på telefon fra ferie i England. 

«Etasjen» hun refererer til er et område på NRK.no som gir folk tilgang til nyheter fra eget distrikt. 

Hun har også blant annet jobbet med hvordan Distriktsdivisjonen skal levere podkaster. 

– Vi jobber med å tydeliggjøre at NRK er til stede i hele landet, også digitalt, forteller hun. 

Målet framover for den ferske redaktøren blir å tydeliggjøre at NRK også har et geografisk oppdrag på regionalt nivå.

– Hvordan skal vi synliggjøre at vi faktisk er til stede i hele landet og har et tilbud til alle? Det er vel kanskje å knekke den koden som er den største utfordringen.

Jobben som konstituert utviklingsredaktør har hun trivdes godt med og da NRK lyste ut stillingen var hun rask med å søke. 

–Denne jobben hadde jeg veldig lyst på, og jeg er veldig, veldig, veldig, veldig, veldig glad for å ha fått den,  sier hun. 

Hun legger til: 

–  Jeg er glad for at NRK gir meg denne muligheten. 

Powered by Labrador CMS