Siri Skaalmo er leder for Institutt for journalistikk. I løpet av våren flytter hun og IJ inn i Pressens hus.

Derfor leter IJ-sjefen etter en daglig leder

Slik skal Pressens hus styres.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Lenge har det ligget i kortene at Institutt for journalistikk (IJ) skal ha en styrende og koordinerende rolle i Pressens hus. Men først på nyåret ble dette formelt vedtatt. Da ble det også bestemt at man nå skal starte jakten på en daglig leder.

– Det har ligget i kortene, med vedtaket kom nå, sier IJ-leder Siri Skaalmo til Journalisten.

Hun forteller at hovedansvaret til daglig leder blir å bidra til å fylle huset med folk og aktiviteter – både fysisk og digitalt. Og å finne og planlegge måter å gjøre dette på.

– En kul jobb, oppsummerer Skaalmo.

En av oppgavene daglig leder vil få, er å koordinere aktivitetene til de 11 medieorganisasjonene som er tilknyttet huset.

– Ambisjonen er å gjøre mye i fellesskap, sier IJ-lederen.

Etter det Journalisten kjenner til har det vært et scenario at Skaalmo selv kunne ha denne funksjonen ved siden av ansvaret for IJ, men arbeidsmengden i oppbyggingen av Pressens hus og ambisjonene for huset tatt i betraktning, har IJ falt ned på at man trenger en egen dedikert person til dette. Daglig leder vil jobbe tett med både IJ-lederen og andre ressurser på huset.

– Vi tror det er en fordel om vedkommende kjenner mediebransjen, sier Skaalmo.

Hun tror også at vedkommende bør ha erfaring med arrangementer, fysiske eller digitale.

– Ellers er vi ganske åpne. Men vi ser etter en dedikert person som ønsker å jobbe for å styrke journalistikkens funksjon i samfunnet.

Daglig leder vil rapportere til både Skaalmo og styret i Pressens hus.

Innflytting i Pressens hus var opprinnelig planlagt til midten av mars. Men koronasituasjonen og et smitteutbrudd på byggeplassen, har ført til flere forsinkelser. Som Journalisten skrev onsdag, er det nå ingenting som tyder på at det er blir innflytting før påske.

Powered by Labrador CMS