Dagsrevyen mottok kritikk etter denne reportasjen der Roger Sevrin Bruland skyter med automatvåpen.

NRKs korrespondent skjøt med automatgevær: Dagsrevyen tar selvkritikk

Roger Sevrin Bruland rapporterte fra skytetrening i Polen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Polakkene flokker til skytebanene for å lære seg å skyte med militære våpen som dette. De har med stor skrekk sett hva som skjer i nabolandet Ukraina, sa NRK-korrespondent Roger Sevrin Bruland i en Dagsrevyen-reportasje fra Polen torsdag.

I hendene holdt han et Kalasjnikov-gevær, og før reportasjen var over hadde han avfyrt våpenet flere ganger.

Ikke uten å gå fri fra kritikk:

Dette er noe jeg aldri ville ha gjort, skriver mangeårig utenriksmedarbeider og krigsreporter Jan-Erik Smilden i en kronikk i Kampanje.

– Journalister skal ha på seg skuddsikker vest og hjelm i krig og i krigssituasjoner, ikke våpen. Nå er Ukrainakrigen en konflikt der den okkuperte part enkelte steder har nesten ett hundre prosents oppslutning i den vestlige verden. Men det spiller ingen rolle. En journalist skal per definisjon være ubevæpnet, skriver Smilden.

Og Dagsrevyen tar selvkritikk, skriver Kampanje i en oppfølging.

Intensjonen var å vise hvordan mange polakker driver skytetrening og gjøre det på en inkluderende og opplysende måte, skriver utenriksredaktør Sigurd Falkenberg Mikkelsen til avisa.

– Men med den konteksten Europa nå står i, med krig i Ukraina, skulle vi tenkt annerledes om akkurat den delen der vi deltar på selve skytetreningen. Vi ser at det kan sende feil signal. NRKs journalister er naturligvis alltid ubevæpnet når vi dekker krig og konflikt.

Powered by Labrador CMS