Jürgen Klopp og hans Liverpool innleder Premier League-sesongen mot Norwich fredag. Foto: Reuters / NTB scanpix.

TV 2 har forbedret bildekvaliteten på Sumo før Premier League-starten

Hadde problemer i forrige sesong.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

PR- og mediesjef Jan-Petter Dahl i TV 2 forteller at Sumo gjør flere endringer før den kommende Premier League-sesongen.

Onsdag kunne NTB fortelle at TV 2 skal vise 32 flere kamper live denne sesongen.

– Hovedgrunnen til dette er at vi kan vise alle parallelle kamper på enkelte midtukerunder der vi tidligere kun kunne vise én livekamp, uttalte fotballsjef Eystein Thue.

Jan-Petter Dahl opplyser at Sumo har blitt oppgradert før seriestarten mellom Liverpool og Norwich fredag.

– For å gi en bedre videoopplevelse for alle våre kunder på TV 2 Sumo, har vi gjort noen endringer i sommer. Tidligere var den høyeste bitraten 4200 Kbps, men den er nå økt til 6000 Kbps, sier han og fortsetter:

– Dette betyr at vi sender mer informasjon om hver enkelt bilderamme. Gitt at oppløsningen og antall bilder i sekundet er uendret, blir dermed kvaliteten betydelig bedre. Denne endringen er allerede rullet ut på alle plattformer, og gjelder både direktekanalene og live-strømmene våre.

Har hatt trøbbel

Tidlig i forrige sesong hadde TV 2 problemer med strømmetjenesten sin. Først gikk skjermen i svart under kampen mellom Liverpool og Crystal Palace, før det samme skjedde dagen etter, under hovedrunden av Premier League.

– Vi jobber hele tiden med å forbedre infrastrukturen rundt Sumo-plattformen både internt og via våre underleverandører. Heldigvis har vi ikke hatt noen problemer av større art siden januar, og satser selvsagt på at vi fortsetter med en prikkfri tjeneste når Premier League-sesongen starter.

Fredag kveld åpner det hele med Liverpool – Norwich.

Powered by Labrador CMS