Andreas Heen Carlsen. Foto: Sven-Erik Røed

Andreas Heen Carlsen (36) ny redaktør i Dinside.no

Går fra Drammens Tidende til Aller Media.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Jeg gleder meg som en unge til å starte i Dinside. Dinside har levert god journalistikk og nyttig innhold til norske forbrukere omtrent like lenge som vi har brukt internett til å orientere oss om verden. Vi skal fortsette å være nettsiden som gir kravstore forbrukere de beste rådene. Vi skal også tørre å utfordre oss selv på hvilke saker vi velger å satse på, sier Carlsen i en pressemelding.

Han har i rundt ett år vært utviklingsredaktør i Amedia-eide Drammens Tidende. Carlsen har tidligere jobbet i Egmont Publishing, der han blant annet var med på oppstarten av nettstedet Klikk.no.

Fullfører nettdeskprosjekt

Det er digital redaktør Jan Thoresen i Aller Media som henter Carlsen. Thoresen sier at Dinside.no har femdoblet trafikken fra Facebook de siste tre månedene.

– Vi ser at det faglige nivået vi har treffer for dinside.no sine lesere. Nå skal vi løfte kvaliteten på nettjournalistikken enda et hakk, samtidig som vi skal fornye og tilpasse oss en virkelighet der vi skal nå yngre lesere via mobilen og Facebook.  Da trenger vi de beste folka, sier Thoresen i meldingen.

Ansvarlig redaktør Kristin Monstad i Drammens Tidende sier i en melding at Carlsen skal etablere en felles nettdesk for Amedias aviser i Buskerud før han forlater konsernet.

– Det siste halve året har vi gitt bånn gass for å øke leserbetalingen på nett, og vi har nå flere betalende abonnenter enn i juli. Snart har vi også flere enn på samme tid i fjor, og det er en viktig milepæl for oss. I samme periode har vi også oppnådd en formidabel omdømmefremgang, ifølge Opinions store leserundersøkelse. Dette klarer vi tross tidenes tøffeste tid i vår bransje. DT-laget er fantastisk og vi kommer til å savne Andreas, men jeg har forståelse for valget. Det er en attraktiv redaktørstilling innenfor et felt av journalistikken Andreas har sin spisskompetanse, sier Monstad i meldingen.

Carlsen tiltrer den nye stillingen 1. april.

Powered by Labrador CMS