Yasuda ble angivelig holdt fanget av den ytterliggående opprørsgruppa Jabhet Fatah al-Sham. Foto: Kyodo / Reuters / NTB scanpix

Savnet journalist skal være løslatt fra fangeskap i Syria

Japansk gissel i Syria trolig løslatt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Japanske Jumpei Yasuda ble sist sett i Syria i 2015. Nå er en mann som antas å være den savnede frilansjournalisten løslatt og sendt til Tyrkia.

Den japanske regjeringens talsperson Yoshihide Suga sa under en pressekonferanse sent tirsdag at Japan hadde blitt informert av Qatar om at mannen, som antas å være Yasuda, hadde blitt løslatt.

Suga sier Qatars regjering har informert japanske myndigheter om at mannen er under tyrkiske myndigheters beskyttelse, og at han er i ferd med å bli identifisert.

Senest i juli ba Reportere uten grenser både Japan og verdenssamfunnet om å gjøre mer for å få frigitt Yasuda, som dro til Syria i 2015 for å dekke krigen.

I mars og mai 2016 dukket det opp bilder av ham på nettet, der han var iført en oransje fangedrakt og utstyrt med en plakat der det sto: «Hjelp! Dette er siste sjanse.»

Yasuda ble angivelig holdt fanget av den ytterliggående opprørsgruppa Jabhet Fatah al-Sham, tidligere kjent som Nusrafronten.

Han ble også bortført og senere sluppet fri av irakiske opprørere ved Falluja i 2004.

Powered by Labrador CMS