VEKST PÅ NETT: Dagbladets papirutgave hadde et gjennomsnitt på 780.000 lesere i første kvartal i år. Det er 11.000 færre lesere enn nettutgaven.20060526Brukt i 0906, på nett

Slutt for Dagbladets søndagsavis

Legges ned neste år.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

 VG meldte torsdag at Dagbladet legger ned søndagsutgaven. Sjefredaktør John Arne Markussen i Dagbladet bekrefter at avisen i løpet av neste år vil komme ut kun seks dager i uken. 

- Nedleggelsen av søndagsavisen betyr at vi bedrer vår lønnsomhet. Vi har hele tiden sagt at når de gjelder frekvensen for utgivelser på papir er dette til kontinuerlig vurdering. Lønnsomheten er svekket over tid, og vi ønsker ikke å gi ut en avis som gir et negativt bidrag til driften.

Markussen peker på at søndagen er avisdagen som har vært mest under press.

- Distribusjon på søndager er kostbar, det er færre salgspunkter og en dårlig dag for annonser. Det er en kjølig forretningsmessig beslutning som ligger bak avgjørelsen.

Digital satsing?

Han er ikke bekymret for at nedleggelsen av søndagsavisen skal gå utover Dagbladets marekedsposisjon, men legger vekt på at det å gi ut papiravis seks dager i uken er mye rimeligere enn syv.

- Vi opprettholder vår sterke posisjon på landsbasis gjennom det digitale. Dagbladet har offensive planer for helgen fremover.

Hva disse planene konkret innebærer vil han foreløpig ikke kommentere.  

 Rimelig nedleggelse

Det var John Arne Markussen selv som var intitativtaker da Dagbladet under daværende redaktør Bjørn Simonsen var først ute med å lansere søndagsavis. Han synes derfor det er både rett og rimelig at det nå også er han som legger den ned.

På det meste ble det i snitt solgt 177.000 eksemplarer hver søndag. I fjor var dette tallet skrumpet inn til 75.400.

 

Powered by Labrador CMS