Schjenken-anken opp i vinter

Andre runde i rettsoppgjøret mellom Dagbladet og tidligere ambulansesjåfør Erik Schjenken.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I februar kommer ankesaken mot Dagbladet opp i Borgarting lagmannsrett. Saken er berammet til å gjennomføres fra 26. februar til 8. mars. 

– Prinsipielt viktig

John Arne Markussen i Dagbladet er den tredje sjefredaktøren som har saken. Dekningen av hendelsen i Sofienbergparken i 2007 skjedde under Anne Aasheim, mens Lars Helle tok den første rettsrunden. 

– Vi forberederer oss til en sak av stor prinsipiell betydning for hele mediebransjen. Det er alt jeg vil si nå, sier Markussen om at ankesaken nærmer seg. 

Erik Schjenken representeres av advokat Carl Bore

Fikk støtte

Saken begynte da Ali Farah ble slått ned i Sofienbergparken en augustdag i 2007. To ambulansjesjåfører, deriblant Schjenken, valgte å ikke ta Farah med seg i ambulansen. Saken fikk stor medieoppmerksomhet og det ble rettet kritikk mot ambulansesjåførene for ikke å ha tatt med seg Farah. 

I oktober 2008 sto Erik Schjenken fram i A-magasinet for første gang med fullt navn. I mars 2009 ble det kjent at Schjenken fikk 100.000 kroner fra Øystein Stray Spetalens medieofferfond. 

I mai 2010 stevnet Schjenken Dagbladet for ærekrenkelser i flere leder- og kommentarartikler. Rettssaken kom opp for tingretten i fjor vår. Den endte med at Dagbladet ble dømt til å betale én million kroner i oppreisning til Schjenken.

Les også: 

Schjenken-dom overrasker Kokkvold (31.05.2011)

Støtter konklusjon i Schjenken-dom (09.06.2011)

Anket alt

I juni ble det kjent at Dagbladet anker saken på alle punkter. Daværende sjefredaktør Lars Helle sa at avisen reagerer på bevisbedømmelsen i retten.

– Vi mener de har oversett bevis og overhørt vitner, og har vektlagt en side av saken. Erik Schjenkens, sa Helle.

Schjenkens advokat viste imidlertid til dommen.

– Dette er korrekt og dommen er meget grundig, sa Bore.

 

Powered by Labrador CMS