Mediefolk:

Morgane Fauconnier ser fram til å bli enda bedre kjent med bransjen og journalistikken, som sommervikar i Journalisten.
Morgane Fauconnier ser fram til å bli enda bedre kjent med bransjen og journalistikken, som sommervikar i Journalisten.

Morgane Fauconnier blir Journalistens sommervikar

– Kjempestor mulighet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Morgane Fauconnier (30) er ansatt som journalist i Journalisten i sommer.

– Jeg gleder meg kjempemasse til å stupe inn i mediebransjen for fullt, det er en kjempestor ære å jobbe for Journalisten, sier Fauconnier.

– Jeg ser fram til å dekke den journalistiske verden, som journaliststudent og relativt ny i bransjen er det en kjempestor mulighet, både til å bidra og til å lære mye.

Karrierebytte

Fauconnier studerer for tida journalistikk ved Høyskolen Kristiania, jobber som journalist i Universitas, som innholdsprodusent og fotograf i markedsføringsselskapet Humark, og som innholdsprodusent for skolen. I tillegg er hun styremedlem i Norsk Journalistlags studentklubb på Høyskolen Kristiania.

Fra før har Fauconnier en master i musikkvitenskap fra NTNU og Universitetet i Oslo (UiO), og har i tillegg studert ledelse og administrasjon ved Universitetet i Troms (UiT).

At hun nå utdanner seg til å bli journalist, kommer av et ønske om å kombinere ulike kunnskaper og ferdigheter, og at hun elsker å lære og å møte mennesker, sier hun.

– Noe at det som er interessant med yrket er at en alltid kan lære og utvikle seg. Jeg har veldig lenge vært opptatt av musikk og kultur, og er også veldig samfunnsengasjert. I tillegg er jeg glad i å skrive, å snakke med folk, og synes fotografering er kjempegøy, sier hun.

– Gjorde godt inntrykk

Ansvarlig redaktør Roger Aarli-Grøndalen i Journalisten, sier han er veldig glad for at Journalisten har økonomiske handlingsrom til å ha en sommervikar i år, og tror Fauconnier vil passe godt inn i redaksjonen.

– Hun har en spennende bakgrunn, gjorde et godt inntrykk under intervjuet – og hun har i løpet av journaliststudiene gjort veldig mye spennende og relevant. Hun fremstår som fremoverlent, positiv og målbevisst, sier han.

– Hvordan vil sommeren se ut på Journalisten?

Vi skrur ned tempoet og det blir færre saker fra oss. Samtidig styrer jo nyhetsbildet også dette litt. Det dukker garantert opp saker, konflikter og debatter vi ikke hadde sett for oss. Trafikkutviklinga i fjor sommer viste at interessen for mediesaker er stor selv om sola skinner, sier redaktøren.

Fauconnier er opptatt av mangfold, både som journalist og privatperson, og har et ønske om mer mangfold i mediene.

– Det er viktig at mangfoldet i samfunnet speiles i media. Det gjelder jo også om et blad som Journalisten, sier hun.

Andre året med nordnorsk redaksjon

Selv er hun født i Frankrike, har foreldre fra Frankrike og Italia, og vokste opp i Tromsø fra hun var ni år. Hun snakker både engelsk, fransk, og italiensk flytende, spansk godt – og i tillegg klingende nordnorsk.

Fauconnier skal jobbe i Journalisten hele juli, sammen med undertegnede, som er vokst opp i Lødingen i Nordland. Dermed blir det andre sommeren på rad med kun nordlendinger i Journalisten-redaksjonen. I fjor var det «løssluppen, frittalende og raljerende stemning i redaksjonen», ifølge journalist Nils Martin Silvola.

– Det var ikke planlagt. Det var et hendig uhell at jeg endte opp med å ansette så mange folk fra Polarsirkelen og nordover, sa redaktøren, som selv er fra Østlandet, på denne tida i fjor.

– Dette blir sommer nummer to med bare nordlendinger i redaksjonen – hvordan skal det gå? spør vi redaktøren nå.

Igjen? Oj. Det har jeg ikke tenkt på, svarer Aarli-Grøndalen.

Powered by Labrador CMS