En tegning viser Dominion Voting Systems' advokat Justin Nelson, stående til venstre, og Fox News' advokat Daniel Webb, stående til høyre, i samtale med dommer Eric Davis i rettssalen i Delaware tirsdag.

Juryen i Dominions sak mot Fox News tatt i ed

En jury ble tirsdag valgt og tatt i ed i saken som Dominion Voting Systems har anlagt mot Fox News.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Utvelgelsen tok mesteparten av morgenen, skriver Washington Post. Med juryen på plass er det nå klart for partenes innledende innlegg i saken.

Rettssaken skulle ha startet mandag. Men søndag besluttet dommer Eric Davis i delstaten Delaware at rettssaken i søksmålet som Dominion har anlagt, skulle utsettes med én dag. Retten ga ingen begrunnelse for utsettelsen, men kilder sa til Reuters at den skyldes at partene forhandlet om et mulig forlik.

Noe forlik er imidlertid ikke kommet på plass, og saken er tirsdag i gang.

Dominion er blant de største produsentene av stemmeutstyr i USA. Selskapet har saksøkt Fox News for ærekrenkelser og krever 1,6 milliarder dollar, nærmere 17 milliarder kroner, i erstatning og oppreisning.

Sakens bakgrunn er Fox News' dekning av påstander om at selskapets stemmemaskiner var manipulert. De ble fremmet etter at Joe Biden vant over Donald Trump.

Fox News mener søksmålet er et angrep på pressefriheten.

Powered by Labrador CMS