Jyllands-Posten hacket

Jyllands-Postens nettavis var nede i går etter at avisen ble hacker-angrepet for tredje gang på få dager.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I dag er avisen oppe igjen og toppsaken er en artikkel der avisen ber om unnskyldning for tegningene av Muhammed. «Åbent brev til medborgere i den muslimske verden» heter det, og brevet gjengis både på dansk, engelsk og arabisk.

Ifølge Politiken er det ingen i Jyllands-Posten som vil spekulere i hvem som står bak hacker-angrepet, men avisen ble overkjørt av eposter fra hele verden.

Det er et såkalt distribuert «denial of the service»-angrep, som har rammet avisens nyhetsside. Det innebærer at angripere fra forskjellige steder i verden via en trojansk hest tar kontroll med private pc-er verden over. Disse pc-ene fjernstyres deretter til å bombardere Jyllands-Postens hjemmeside med så mange, samtidige forespørsler at den til slutt bryter sammen.

Mandagens angrep var det tredje på få dager. Fredag var nettavisen også nede, men det fikk følger også utover Jyllands-Posten. En rekke hjemmesider som styres av Metropol Online, deriblant Berlingske.dk, bt.dk og en rekke regionaviser, ble rammet.

I det åpne brevet til muslimske borgere verden over skriver Jyllands-Posten at det aldri var deres mening å krenke islam. Saken har skapt voldsom trafikk på www.jp.dk. Alene i Saudi-Arabia har 23 568 personer klikket seg inn på den danske avisen.

I siste uke ble JP/Politikens Hus, som blant annet utgir Jyllands-Posten, rammet av 75 000 spammail til en intern mailadresse. Huset it-tekniker er ifølge Politiken overbevist om at størsteparten kom fra Midtøsten.

Powered by Labrador CMS