I dag er det fire stykker i ANB-redaksjonen. På nyåret blir eneste ansatt i byrået ansvarlig redaktør Kjell Werner (til høyre). Foto: Ole Palmstrøm / ANB

ANB nedbemanner fra fire til én ansatt. Kun redaktøren blir igjen

Endrer profil.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) nedbemanner fra fire til en ansatt. Fra nyttår vil byrået konsentrere virksomheten til leveranse av kommentarer til Amedia-avisene og noen andre medier, skriver ANB i en pressemelding.

– Vi ser oss nødt til å slanke organisasjonen og legge om virksomheten. Bakgrunnen er at Amedia-konsernet ikke forlenger avtalen om leveranse av nyheter fra det kommende årsskiftet. Avtalen har vært den klart viktigste inntektskilden til å sikre driften av nyhetsbyrået de siste årene, sier ansvarlig redaktør og daglig leder Kjell Werner i ANB ifølge pressemeldingen.

Fakta ANB

Avisenes Nyhetsbyrå AS (ANB) har siden 2016 vært eid av LO Media.

ANB ble etablert i 1912 under navnet Socialdemokratisk Pressekontor, men skiftet allerede i 1919 navn til Arbeidernes Pressekontor.

I 1984 endret byrået navn til A-pressens Oslo-redaksjon (APOR).

Byrået ble organisert som aksjeselskap i 1990 og tok i bruk navnet Avisenes Nyhetsbyrå 1. september 2001.

Høsten 2016 ble ANB solgt fra Amedia til LO Media. Samtidig ble det inngått en avtale med Amedia om fortsatt leveranse av nyheter og kommentarer til konsernets aviser. ANB har siden 2014 konsentrert virksomheten til nyheter og kommentarer om politikk, samfunn og arbeidsliv. De siste to årene har ANB også hatt Dagsavisen, Klassekampen, Agendamagasin og LO Media på kundelista.

– Men nå er det endrede rammevilkår. Med reduserte inntekter må vi tilpasse oss den nye virkeligheten. Vi er godt fornøyde med at vi har gjennomført en rask prosess der vi har funnet gode løsninger med Dagsavisen og LO Media slik at to av de fire ansatte er sikret faste jobber i disse bedriftene, sier ANB-sjefen, som blir den eneste ansatte i byrået når den siste ANB-journalisten går av med pensjon 1. mars.

ANB driver i dag nettstedet siste.no. Det er foreløpig ikke klart hva som skal skje med det etter 1. januar.

Powered by Labrador CMS