To ansvarlige redaktører på plass på Norsk Redaktørforenings høstmøte i fjor: Ingeborg Heldal (KK) og Veslemøy Østrem (Altinget).

Norsk Redaktørforening

Kjønnsbalansen har endret seg drastisk

I Oslo Redaktørforening er nå over 40 prosent av de ansvarlige redaktørene kvinner.

Publisert Sist oppdatert

Oslo Redaktørforening, den største regionforeningen i Norsk Redaktørforening (NR), har brutt den magiske 40-prosentsgrensa for ansvarlige redaktører. Det melder NR på sin nettside

– Vi brøt 40-prosentgrensa for ansvarlige redaktører i Oslo og Akershus på slutten av 2022, og ligger nå stabilt over. For medlemsmassen generelt ligger vi nå noen desimaler unna bare. Det er virkelig noe å glede seg over, sier Oslo-leder David Stenerud til NRs nettside.

«Så sent som i 2016 var bare hver fjerde ansvarlige redaktør kvinne. Går vi tilbake til 2006 var under 20 prosent av medlemmene i Norsk Redaktørforening kvinner», skriver NR.

– Mediene som redaktørene leder skal speile hele det norske samfunnet. Derfor er det ekstra viktig at det også er en stor bredde i både kjønn, bakgrunn og perspektiver blant redaktørene. Utviklingen og tallene vi ser nå er utrolig gledelige, men dette er en innsats som må fortsette på flere fronter, sier styreleder i NR, Tora Bakke Håndlykken.

Norsk Redaktørforening har pr 8. mars 808 medlemmer. 289 er kvinner, noe som utgjør 35,8 prosent.

Powered by Labrador CMS