Einar Stray er musiker og har laget podkasten Popkammeret siden 2017.
Einar Stray er musiker og har laget podkasten Popkammeret siden 2017.

Kontekst og Popkammeret med podkast-samarbeid

– Jeg setter pris på at Kontekst er så nerdete og konkret i sin kunstjournalistikk, sier ny programleder Einar Stray.

Publisert

Kontekst.no har startet et samarbeid med podkasten Popkammeret, som er ledet av programleder og musiker Einar Stray, sier Kontekst i en pressemelding.

I Popkammeret intervjuer Stray musikere fra det brede musikkliv om prosessen bak deres arbeid, karrieren og alt mellom.

– Jeg setter pris på at Kontekst er så nerdete og konkret i sin kunstjournalistikk. Det er sjelden vare og sårt trengt i medielandskapet. Popkammeret har vært et idealistisk overskuddsprosjekt. Samarbeidet gir meg muligheten til å prioritere det, samt nå ut til nye ører, sier Stray i pressemeldingen og videre:

– Popkammeret skal være et rom for nerdete dybdesamtaler om musikk og norske musikeres karrierer. Enten det handler om nordindiske ragaer, jazzpionerer eller hiphop-beats. Lytterne skal kunne lett henge med i de musikalske dypdykkene.

Stray har laget Popkammeret-episoder siden 2017. Tidligere gjester inkluderer Myra, Bernhoft, Sløtface, Lindstrøm, Charlotte Dos Santos, Honningbarna, Jonas Alaska, og Fieh.

Den første episoden av samarbeidet med Kontekst er med gjest Harpreet Bansal. Bansals fiolintoner står for noen av de mest markante øyeblikkene på Karpes prisbelønte Omar Sheriff. Den svært allsidige komponisten er nå ute med sitt fjerdealbum Parvat basert på nordindisk klassisk musikk, med Kringkastingsorkesteret i ryggen.

Kontekst-redaktør Brand Barstein er henrykt over det nyeste tilskuddet.

– Vi i dybdemediene er helt avhengige av multitalenter som Einar. Ved å være en fortreffelig musiker, skribent og podkastkreatør kan han gi innsikt om andre musikere og deres virke på en respektfull og informert måte, og samtidig være poengtert nok til at det ikke blir for svevende. Dette er et helt naturlig samarbeid for oss, sier Barstein.

Powered by Labrador CMS