Pressekonferanse der opposisjonen har blitt enige om ni forslag mot importsmitte.

Over 2200 har svart på NJs nye korona-undersøkelse

Legges fram i februar.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Totalt har 2219 personer svart på oppfølgeren av koronaundersøkelsen til Norsk Journalistlag (NJ). Det opplyser NJ-rådgiver Trond Idås overfor Journalisten.

Undersøkelsen ble sendt ut til 5838 NJ-medlemmer, med hensikt å få vite hvordan norske journalister har det på jobb i koronapandemien.

Resultatene skal legges fram på NJs landsstyremøte 3.-4. februar.

Den første undersøkelsen gikk ut i midten av juni. Da ville NJ ha medlemmenes erfaringer med å jobbe fra hjemmekontor og at de plutselig måtte forholde seg til faren for å bli smitta av koronaviruset.

Denne viste blant annet at en tredel av journalister mener hjemmekontor ikke har fungert for dem, og at langt flere fotojournalister enn journalister har følt seg utrygge på jobb i den nye hverdagen folk har fått, som følge av koronapandemien.

I oppfølgeren, som ble sendt ut før jul og er like omfattende, undersøker fagforeninga om det har skjedd mange endringer siden sist.

– Jeg frykter at situasjonen for dem som følte seg ensomme og isolerte før sommeren ikke er bedre nå, og at undersøkelsen kan kartlegge en del problemer, sa Idås til Journalisten da undersøkelsen ble sendt ut i desember.

Det har kommet inn rundt 400 færre svar på oppfølgeren enn i juni, men det er bedre enn forventet med tanke på at det er en oppfølgingsundersøkelse, ifølge Idås.

Powered by Labrador CMS